KO JE VRHOVNI ŠEF MAFIJE KOJI JE KOMANDOVAO ČAK I UHAPŠENOM ŠARIĆU Matković najveći  distributer droge  na Balkanu!
Foto: Alo.rs

Darko Šarić iz Peljvalja, koji je prošle nedelje uhapšen u svojoj vili na Dedinju zbog šverca kokaina i ubistva, nije bio vrhovni šef narko-mafije iako su količine droge sa kojima je radio i novca koji je od toga zarađivao sumanute.

Sumnja se da je dok je bio u zatvoru primat preuzeo Milan Matković, koji se nalazi na listi najtraženijih svetskih kriminalaca, ekskluzivno saznaje Alo!.

KO JE VRHOVNI ŠEF MAFIJE KOJI JE KOMANDOVAO ČAK I UHAPŠENOM ŠARIĆU Matković najveći  distributer droge  na Balkanu!

Foto: Alo.rs

Hapšenje Darka Šarića foto: M. Jošida

Do ovih podataka došle su američke službe FBI, DEA, CIA i evropski Europol otvaranjem kriptovanih komunikacija koje su imali najveći trgovci narkotika na području sveta, a posebno Evrope.

Zločine ugovarali na aplikaciji Anom

Kako saznajemo, Matković je sa svojim saradnicima komunicirao preko šifrovane aplikacije „Anom“, koju su FBI i austrijska policija kreirali kako bi špijunirali kriminalce.

- Na taj način uspeli su da reše 21 zaveru za ubistvo, zaplenu velike količine droge i novca u kešu - navodi naš izvor.

Matković je u ovdašnjoj javnosti odavno zaboravljen, ali se osoba sa istim imenom i prezimenom pominje po strašnom zločinu koji se desio 2004. godine. Naime, 16. oktobra 2004. Milan Matković se predao policiji nakon što je u Ulici braće Ribnikar u Novom Sadu hicima iz puške ubio Darka Brajovića, Aleksandra Bojanića i Nebojšu Simovića, a ranio vaterpolistu Darka Bilića. On je iste godine za trostruki zločin osuđen na 20 godina robije, ali je dobio uslovni otpust i izašao znatno ranije iz zatvora. Od tog trenutka je u bekstvu.

Kako saznajemo, Matković je označen kao najveći distributer droge na Balkanu, a pod istragom je i američkih bezbednosnih agencija. Sumnja se da je upravo on diktirao šverc kokaina, a da je čak i Šarić od njega niže rangiran na skali šefova narko-mafije. 

Bošković zanemeo na saslušanju u TOK

Aleksandar Bošković, koji je u subotu uveče uhapšen zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića, saslušan je juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Kako saznajemo, branio se ćutanjem.

- Iskoristio je svoje legitimno pravo da ne iznese odbranu - rekao je naš izvor.

- Matkovića traže čak i FBI i CIA zbog sumnje da je organizovao šverc velike količine droge, čime je zaradio milione. Vodio je glavnu reč pri odabiru mušterija i lokacija primopredaje. Na svakom podneblju je imao saradnike koji su šverc sprovodili u delo, a jedan od njih je navodno bio i Šarić, koji je veze za šverc pronašao u Južnoj Americi - objašnjava naš sagovornik. 

KO JE VRHOVNI ŠEF MAFIJE KOJI JE KOMANDOVAO ČAK I UHAPŠENOM ŠARIĆU Matković najveći  distributer droge  na Balkanu!

Foto: Alo.rs

kokain

Vrhovni narko-bos je takođe za komunikaciju sa svojim švercerima koristio šifrovane aplikacije na mobilnim telefonima.

- Policija sumnja da je imao deset telefona sa kriptovanim platformama. Istražitelji su uspeli da prodru u sadržaj poruka koje je razmenjivao sa saradnicima i na taj način su otkrili i njega i Šarića, ali i ostale njihove pomoćnike čija se hapšenja očekuju - podvlači naš izvor.

KO JE VRHOVNI ŠEF MAFIJE KOJI JE KOMANDOVAO ČAK I UHAPŠENOM ŠARIĆU Matković najveći  distributer droge  na Balkanu!

Foto: Alo.rs

Danilo Stojanović

Dijanin policajac uhapšen u CG!

Danilo Stojanović, policajac koji je pobegao iz Srbije nekoliko sati pred hapšenje kriminalne grupe Darka Šarića, uhapšen je juče po poternici u Beranama!

Podsetimo, on je pobegao u Crnu Goru 14. aprila, ali je prekjuče ponovo uspeo da umakne crnogorskoj policiji, i to peške.

Iz policije, kako prenose „Vijesti“, rečeno je da je prekjuče oko 9.30 sati na graničnom prelazu Grnčar, na izlazu iz Crne Gore, granična policija vršila kontrolu vozila crnogorskih tablica kojim je upravljao V. R. (43), a u kom se kao suvozač nalazio Stojanović, koji je imao dokumenta Srbije.

- Nakon uvida u dokumenta, policajci su vozilo usmerili na drugu liniju granične provere, nakon čega je D. S. izašao iz vozila i pobegao. Prethodno je D. S. 14. aprila ušao u Crnu Goru iz Srbije na graničnom prelazu Dračenovac - poručili su iz policije.

O Matkoviću su mediji pisali samo nakon pokolja u Novom Sadu. Darko Brajović i Aleksandar Bojanić, koje je svirepo ubio, pre toga su mu spasli život jer su ga sprečili da se ubije. On je, međutim, na suđenju pokazao da se kaje zbog ubistva ljudi zbog kojih je i dalje živ.

- Žao mi je što sam ih ubio. Zašto me niko nije sprečio da počinim zločin? Teško mi je. Više nikad neću moći mirno da spavam. Plašim se i za svoju porodicu - rekao je Matković pred sudijom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading