Mesarov kum  došao glave  i Šariću! Svedok saradnik u postupku protiv grupe Belivuka i Miljkovića sklopio novi sporazum sa tužilaštvom
Foto: Alo.rs

Mesarov kum progovorio! Nikola Spasojević, kum Marka Miljkovića, koji je uhapšen zajedno sa ekipom Veljka Belivuka 2021, da bi dobio manju kaznu odlučio je da progovori o kriminalnim radnjama u koje je bio umešan prethodnih godina, što je između ostalog dovelo i do hapšenja poznatog narko - bosa Darka Šarića!

Mesarov kum  došao glave  i Šariću! Svedok saradnik u postupku protiv grupe Belivuka i Miljkovića sklopio novi sporazum sa tužilaštvom

Foto: Alo.rs

Milan Milovac Cigla

Zbog sumnje da je Darko Šarić naručio ubistvo Milana Milovca, zvanog Cigla, (47) u Ekvadoru, uhapšen je u četvrtak u ranim jutarnjim satima u svojoj vili, gde se već nalazio u kućnom pritvoru. Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je Šarić oformio kriminalnu grupu koja je delovala na više kontinenata s ciljem da se organizuje trgovina drogom iz Južne Amerike u Evropu. Sumnja se da je naručivao i likvidacije. Kako nezvanično saznajemo, u istrazi se pominje svedok saradnik Nikola Spasojević, koji je u zameni za manju kaznu navodno odlučio da sarađuje s tužilaštvom i ispriča sve što zna.

Mesarov kum  došao glave  i Šariću! Svedok saradnik u postupku protiv grupe Belivuka i Miljkovića sklopio novi sporazum sa tužilaštvom

Foto: Alo.rs

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Miljković presudio dvojici kumova!

Miljkovićev kum Nikola Spasojević progovorio je o zverstvima klana i otkrio je da je Marko ubio dvojicu kumova - Mirka Kojića i Vlastimira Miloševića.

- Miljković najverovatnije stoji iza brutalnog ubistva investitora sa Zvezdare Mirka Kojića Koje, koji se vodi kao nestao. Sumnja se da ga je Miljkovićev klan otrovao, a da su ga zatim samleli u mašini za mlevenje mesa u Ritopeku. To nije prvi put da je Miljković nemilosrdan prema svojima najbližima, s obzirom na to da se sumnja da stoji i iza ubistva još jednog kuma - Vlastimira Miloševića, čiji je slučaj poznat pod imenom „ubistvo na šinama“ - tvrdi naš sagovornik. Navodno se na Skaj aplikaciji hvalio kako je ubio dvojicu svojih kumova.

 

- Spasojević je progovorio o zverstvima Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihove ekipe, s kojom je i on pao u februaru 2021. Informacije koje je on dao nesumnjivo su dovele i do Šarića, što je rezultiralo njegovim hapšenjem. S obzirom na to da je Spasojević i sam bio umešan u brojna krivična dela, imao je neposredna saznanja, a sumnja se da je zajedno s Urošem Mišićem bio logistička podrška Šarićevoj ekipi - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da je reč o kumu i bliskom prijatelju Marka Miljkovića kojeg je njegova „priča“ poprilično razbesnela u prethodnom periodu.

Pao još jedan Šarićev vojnik

Još jedan član Šarićevog klana uhapšen je u noći između subote i nedelje. Reč je o Aleksandru Boškoviću, za kojeg se sumnja da je pripadnik Šarićeve kriminalne grupe i da je bio u bekstvu. Priveden je u Beogradu, a danas će biti sproveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje, posle čega će biti poznato da li će mu biti određen pritvor. Sumnja se da je povezan sa postavljanjem bombe već pomenutom Goranu Nikolaševiću u Valjevu. Za to delo je osumnjičen Uroš Radovanović (Mišić).

Sumnja se da su Spasojević i Uroš Mišić, sada Radovanović, direktno sarađivali sa Šarićevim klanom i detaljno pripremali napad eksplozivnom napravom.

Mesarov kum  došao glave  i Šariću! Svedok saradnik u postupku protiv grupe Belivuka i Miljkovića sklopio novi sporazum sa tužilaštvom

Foto: Alo.rs

Uroš Mišić

- Osumnjičeni Bojan Stanojković, Nikola Spasojević, Danilo Odović, Stefan Andrejić, Aleksandar Bošković, Marko Vukić i Uroš Radovanović su, postupajući po nalozima osumnjičenog Šarića, organizovali nabavku, a potom i nabavili eksplozivnu napravu, prikupljali podatke o putničkom vozilu, mestu parkiranja vozila, adresi stanovanja, dnevnoj rutini oštećenog Gorana Nikolaševića, fotografisali vozilo, obezbedili stanove za skrivanje lica koja bi izvršila podmetanje eksplozivne naprave i novac za nagradu neposrednim izvršiocima krivičnog dela - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu.    

Belivuk svedocima: Vi ste svi pi*čke!

Nikola Spasojević je u zamenu za kaznu od 14 godina, pored ubistva Vlastimira Miloševića i Marka Kojića, ispričao detalje i o brojnim drugim zločinima Veljka Belivuka. Miljković i Belivuk, kao i ostali pripadnici klana, nalaze se u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu. Terete se za sedam krvavih ubistava. Najpre su bili optuženi za ubistvo Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića. Međutim, nedavno je podignuta optužnica za još dva ubistva - Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.  Pored toga terete se za otmice, silovanje, oružje i trgovinu drogom.

Kako smo ranije saznali, pored Nikole Spasojevića, sporazum sa tužilaštvom je sklopio  i Bojan Hrvatin, koji je takođe deo uhapšene ekipe. Zbog toga je još na početku suđenja zavladala uzavrela atmosfera, jer se Belivuk, kada je ušao u sudnicu, okrenuo ka delu u kom su sedeli Hrvatin i Spasojević, a zatim im dobacio: „Pičke“.  Njih dvojica su sedela u boksu odvojenom od ostalih optuženih. Spasojević je prvi progovorio, a direktno je učestvovao u nekim krivičnim delima.

- Spasojević je koristio na aplikaciji Skaj nadimak Topalović, a navodno je vodio jednu od Instagram stranica posvećenih navijačkoj grupi „Principi“. Preko te stranice su ugovarani i vršeni razni zločini. Ranije se smatralo da je prao novac za njih - rekao je ranije izvor za Alo!

 

Podsetimo, pored brojnih krivičnih dela, srpske vlasti optužile su Šarića da je organizovao ubistvo nekadašnjeg bliskog saradnika Milana Milovca Cigle 12. januara 2021. u Ekvadoru. Cigla je bio Šarićeva desna ruka i preuzeo je vođstvo klanom posle njegovog hapšenja. Milovac je počeo da diktira nova pravila i da zabija nož u leđa Darku Šariću.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading