VATROGASCI SEKLI LIM DA IZVUKU LJAJIĆA, PLAFON BIO KRVAV Automobil leteo, pao na točkove i odskočio na krov koji je ubio vozača
Alo/ Ilustracija

Lider Socijaldemokratske partije Srbije i nekadašnji ministar i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić teško je povređen u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Branko Gogić, v. d. direktora JP „Emisiona tehnika i veze”, inače Ljajićev partijski kolega i blizak saradnik.

Do udesa je došlo juče ujutru oko devet sati, na auto-putu Beograd-Niš kod mesta Ražanj, kada je auto marke „škoda superb”, kojim je upravljao Gogić, probio bankinu i sleteo na zelenu površinu ispod auto-puta. Ljajićev saradnik i visoki funkcioner njegove stranke ostao je na mestu mrtav, dok je predsednik SDPS sa težim povredama grudnog koša prevezen u Klinički centar u Nišu.

VATROGASCI SEKLI LIM DA IZVUKU LJAJIĆA, PLAFON BIO KRVAV Automobil leteo, pao na točkove i odskočio na krov koji je ubio vozača

Foto: Printscreen

 

Gogić i Ljajić su se privatnim automobilom preminulog direktora zaputili u Tursku, a na deonici puta gde je došlo do udesa juče ujutru padala je izuzetno jaka kiša, što je, pretpostavlja se, bio jedan od uzroka nesreće sa fatalnim ishodom. Na licu mesta udesa vrlo brzo našao se veliki broj policijskih i vatrogasnih vozila. Vatrogasci su morali da seku lim kako bi povređenog Ljajića i preminulog Gogića izvukli iz prevrnutog automobila koji se na travnatoj površini zaustavio tek 100 metara pošto je probio zaštitnu ogradu, padajući prvo na točkove, a onda se odbijajući o tlo prevrnuo na krov. Pad auta na krov bio je koban po Gogića, što se moglo videti po krvavoj unutrašnjosti plafona vozila sa vozačeve strane.

Rasim Ljajić pod lekarskim nadzorom

Povodom ove stravične nesreće, direktor KC Niš dr Zoran Perišić održao je konferenciju na kojoj je govorio o stepenu Ljajićevih povreda.

— Dva puta sam bio kod Ljajića u sobi, stabilno je, pričali smo malo. Ima povrede grudnog koša, odnosno prelome rebara i ima hematome po glavi. Intenzivno ga pratimo, nema potrebe za hirurškom intervencijom. Plućna maramica je u redu, ali i to sada posebno pratimo, jer kod pacijenata s takvim povredama može i s njom da nastane problem. Za 24 sata ponovićemo skener dijagnostiku da bismo videli da li ima neke dinamike. Ponekad postepeno može da se razvije nešto poput unutrašnjih krvarenja, da ne bude iznenađenja — rekao je Perišić dodajući da Ljajić nije životno ugrožen.

Prethodno je direktor Urgentnog centra u Nišu Dragan Dimić izjavio da Ljajić ima prelom tri rebra, bez povreda plućnog krila.

– Ima i prelom bočnih nastavaka, pršljanskih tela u lumbalnom delu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala. Ima prelom bočnih masa vratnog drugog pršljanskog tela, bez oštećenja spinalnog kanala. I ima prelom lopatične kosti – naveo je dr Dimić. pacijenata s takvim povredama može i s njom da nastane problem. Za 24 sata ponovićemo skener dijagnostiku da bismo videli da li ima neke dinamike. Ponekad postepeno može da se razvije nešto poput unutrašnjih krvarenja, da ne bude iznenađenja — rekao je Perišić dodajući da Ljajić nije životno ugrožen.

Vučić zvao da pita za Ljajića

Prvi čovek KC Niš naglasio je da se o zdravstvenom stanju predsednika SDPS raspitivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Zvao me je predsednik da me pita kako je Rasim Ljajić i zamolio da se sve ekipe angažuju. Ova kuća je i napravljena da pomogne svima – istakao je on.

Rasim Ljajić se ne seća kako se dogodila saobraćajna nesreća

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsednica SDP posetila je povređenog Ljajića u bolnici.

– Razgovarali smo u bolnici, pitao me je kako sam, šta ima novo… On se ne seća kako je došlo do nesreće. Gospodin Ljajić je stabilno, svestan je i dobro se oseća. Nadamo se da će se brzo oporaviti – poručila je Matićeva za medije.

Knjiga žalosti

SDPS je saopštio da je jučerašnji dan bio dan velike tuge i žalosti za stranku, koja je izgubila predsednika Izvršnog odbora.

– Ovo je težak dan za SDPS. Naše misli su sa porodicom Branka Gogića, koji je celu svoju karijeru i društveni angažman posvetio radu u najboljem interesu Srbije i njenih institucija i građana — stoji u saopštenju Ljajićeve stranke. SDPS je naveo da će danas od devet sati ujutru biti otvorena knjiga žalosti u prostorijama stranke u Dečanskoj 1 u Beograd.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading