NISAM ZNAO DA MI JE KUM KRIMINALAC Policajci saslušani zbog veza s ubijenim Bojanom Mirkovićem
Foto: Alo.rs

Suđenje za ubistvo Bojana Mirkovića (34), poznato kao slučaj „Belvil“, nastavljeno je juče ispitivanjem pet svedoka, među kojima su bila dvojica policajaca.

NISAM ZNAO DA MI JE KUM KRIMINALAC Policajci saslušani zbog veza s ubijenim Bojanom Mirkovićem

Foto: Alo.rs

Foto: Nenad Vujanović

Lazar Tejić tereti se da je direktni izvršilac u ubistvu Mirkovića 12. novembra 2020, a pored njega za teško ubistvo u saizvršilaštvu optuženi su njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokorož, dok se Filip Ivanović sumnjiči za pomaganje. Kao svedoci juče su saslušani inspektor za krvne i seksualne delikte Slobodan Kuribak, sin policijskog generala Mladena Kuribaka i Mirkovićev kum, policajac Aleksandar Purković iz Službe za prevenciju narkomanije i suzbijanje krijumčarenja narkotika.

NISAM ZNAO DA MI JE KUM KRIMINALAC Policajci saslušani zbog veza s ubijenim Bojanom Mirkovićem

Foto: Alo.rs

Aleksandar Purković Foto: Ognjen Radošević

Purković: Neću da se sramotim

Između advokatice i Aleksandra Purkovića nastala je prepirka kada ga je ona upitala zbog čega je iz PU Palilula bio prebačen u PU Zvezdara. On je najpre drsko odgovorio da je to ne interesuje, a na njeno insistiranje rekao je da je imao dva disciplinska postupka i da je sada vraćen u Palilulu. Prvi postupak je vođen zbog toga što nije prijavio da poznaje osobu iz kriminogene sredine, dok za drugi nije hteo da kaže, iskoristivši pravo da ne odgovori na pitanje ako će da bude izložen sramoti, što je izazvalo smeh u sudnici.

- Gospođica i ja se znamo odranije, pa me sad... - kazao je Purković na račun Stajićeve, što je nju šokiralo.

- Nekoliko dana pre ubistva i taj dan smo se videli jer smo trenirali zajedno - prisetio se juče Kuribak kobnog dana, dodavši da su posle treninga hteli da idu na ručak, ali da je Bojan trebalo da vozi automobil na servis, pa su se rastali.

- Posle sat vremena sam pročitao u medijima da je u Belvilu pronađeno telo. Nisam mogao ni da pomislim da je reč o Bojanu. Pozvao sam  Aleksandra Purkovića da pitam šta se desilo - kazao je Kuribak.

- Zvali ste Purkovića da pitate za Bojana. A zašto niste zvali Bojana? - upitala je advokatica jednog od optuženih, na šta je on odgovorio: „Zbog njegovih šala“?!

- Voleo je da se šali da je pao, da mu je pukla guma, pa sam zvao Purkovića - rekao je Kuribak, što je zbunilo sve u sudnici.

Vezivali ih s kavčanima

Nakon ubistva Mirkovića, koji je bio blizak škaljarskom klanu, pojedini mediji su dvojicu policajaca koji su juče svedočili povezivali sa pripadnicima kavačkog klana, što su oni demantovali. Zbog svojih kontakata sa osobama iz kriminalnog miljea, pre svega ubijenim Mirkovićem, navodno su i poligrafski ispitivani. Vođen je i disciplinski postupak, a za to vreme su bili udaljeni s posla.

Potom je svedočio i Purković, koji je istakao da Mirkovića zna od osnovne škole i da je znao da je imao neki sukob s optuženim Nikčevićem.

- Nije mi poznato da je imao veze sa kriminogenom sredinom - kazao je Purković, a zatim je branilac Dušana Kokoroža citirala njegovu rečenicu iz tužilaštva.

- Ne znam, možda sam mogao da posumnjam, bio je naprasit, znao je da se potuče, znam da je s Nikčevićem imao fizički obračun. Nije rekao oko čega, bilo je par udaraca, ali ga je Ivan posle zvao da se izvini - pročitala je Jelena Stajić.

Posle svedočenja Purkovića, ona je tražila da uloži prigovor.

- Smatram da je Aleksandar danas izneo opstruiran iskaz, pokušao je da uradi nešto što nema veze s delom, da prikaže Bojana kao da nema mrlje u životu, zato menja stare izjave koje je rekao u tužilaštvu i ne govori istinu. Smatram da je jako bitan kredibilitet njega kao policajca i da sud to treba da uzme u obzir, da ne pominjem njegovo ponašanje na sudu - kazala je ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading