Srpski đavo sejao strah i zlo u Italiji! Bizarna pljačka restorana brze hrane na auto-putu Milano-Vereze
Foto: Alo.rs

Srpski državljanin (32) uhapšen je proteklog petka u Milanu zbog sumnje da je s pištoljem upao u restoran brze hrane na auto-putu Milano-Vereze i ukrao 860 evra. On je pljačku izveo noseći masku đavola!

Kako prenose lokalni mediji, krađa se dogodila oko 22.30 časova u prodavnici „Autogril“, kada je „đavo“ prišao kasi i radnicima pretio smrću.

- Uperio je oružje u radnika iza šaltera i zahtevao da mu preda novac. On je u kasi u tom trenutku imao oko 860 evra koje mu je dao da bi ostao živ. Kada je Srbin uzeo novac, pobegao je iz objekta i nastavio auto-putem A8 oivičenim jezerom - navodi izvor italijanskih medija.

Pucao u plafon da uplaši radnike

Policija u Italiji saopštila je da je srpski državljanin tokom pljačke i razgovora sa blagajnikom ispalio jedan metak u plafon.

- Time je hteo da pokaže zaposlenima da se ne šali i da slušaju njegove zahteve ako žele da se izvuku živi - navodi izvor italijanskih medija.

Kada se alarm u marketu uključio, karabinjeri su brzo pristigli da obave uviđaj. Oni su razgovarali sa zaposlenima i uzeli izjave od očevidaca. Potraga za „srpskim đavolom“ trajala je 48 sati, a duž okolnih auto-puteva bili su postavljeni kontrolni punktovi da ne bi daleko umakao. Policija je pregledala i snimke sa kamera za video-nadzor iz restorana i okolnih objekata. Tada je pronašla trag koji ju je doveo do pljačkaša - tetovažu na ruci.

Srpski đavo sejao strah i zlo u Italiji! Bizarna pljačka restorana brze hrane na auto-putu Milano-Vereze

Foto: Alo.rs

 

- Budući da je nosio masku đavola, osim odeće, nije bilo drugih tragova koji bi odali lopova. Međutim, na snimcima je uočeno da je on na ruci imao tetovažu, koja je policiji olakšala potragu za njim. Oni su je analizirali i uspeli da suze krug osumnjičenih. Akciju potrage koordinirala je dežurna tužiteljka Alesija Menegaco. Upravo je ona uspela da identifikuje zločinca na osnovu tetovaže - objašnjava izvor tamošnjih medija.

Karabinjeri su potom pronašli stan u kojem živi osumnjičeni Srbin i pretresli ga.

- U njegovoj sobi nađena je odeća koju je nosio tokom pljačke: maska đavola, kožna jakna i dukserica. Ta odeća je odgovarala opisu razbojnika iz restorana - dodaje izvor italijanskih medija.

U bizarnoj i nesvakidašnjoj pljački, na sreću, niko nije povređen. Policija je posle hapšenja, lopova iz Srbije sprovela u zatvor San Vitore u Milanu.

- Određen mu je pritvor i iza rešetaka je čekao saslušanje u policiji i nadležnom tužilaštvu - podvlači sagovornik tamošnjih medija.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading