PEDOFIL IZ BEOGRADA PRIZNAO NA SUDU Se*sualno sam uznemiravao maloletnicu - evo kakvu kaznu je dobio
Shuterstoock

D. S. (46) koji je uznemiravao maloletnicu u Brogradu saslušan je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u kojem je izneo svoju odbranu zbog koje je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci s rokom provere od dve godine.

- Priznajem da sam je seksualno uznemiravao - rekao je on. 

Njemu je takođe izrečena mere bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije maloletnom ostećenom od dve godine.

Ukoliko ponovi delo ili počini neko drugo, D. S. ide u zatvor.

Po zakonu ko polno uznemirava drugo lice kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci,  glasi odredba stava 1 člana 182a Krivičnog zakonika. Ovo je ujedno i osnovni oblik ovog krivičnog dela. U stavu dva zakonodavac propisuje teži kvalifikovani oblik kojim dodatno štiti maloletne žrtve ovog dela. Tako je propisano da ko ovo delo učini prema maloletnom licu kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine. 

Stavom 3 zakonodavac daje definiciju ovog krivičnog dela pa je tako polno uznemiravanje svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

Učinilac ovog dela može biti svako lice bez obzira na pol, a isto se odnosi i na žrtvu. Dakle po definiciji krivičnog dela moguće je da je učinilac muškarac, a žrtva žena ili obrnuto, ali takođe i da su učinilac i žrtva istog pola. Moguće je da učinilac bude jedan od supružnika, a drugi supružnik žrtva, dečko, devojka, vanbračni partneri.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading