MIKA ALEKSIĆ DANAS IZNOSI ODBRANU Reditelj stigao u sud (FOTO)
Alo!/Masanori Jošida

Reditelj Miroslav Mika Aleksić na današnje suđenje u Višem sudu u Beogradu dolazi sa slobode. On treba da nastavi iznošenje odbrane na optužbe za silovanja i nedozvoljene polne radnje kao i na prethodna dva ročišta.

Aleksić je osam meseci proveo u pritvoru i još šest meseci u kućnom pritvoru sa nanogvicom. Ta mera mu je ukinuta 10. marta, a Apelacija je odbivši žalbu tužilaštva potvrdila prošle nedelje.

Reditelj je na prvom pretresu odgovarao na uopštene optužbe vezane za rad sa polaznicima njegovog dramskog studija "Stvar srca". Na drugom se bavio konkretnim tačkama optužnice i onim za šta ga je sedam devojaka optužilo. Taksativno se bavio svakom rečenicom koja ga tereti. Krenuo je od kraja optužnice i izjašnjavao se o onome za šta su ga optužile Nikolina Vukićević i Miljana Ćosić. NJihove optužbe da ih je ljubio i dodirivao rukama nazvao je "izmislicama". Takođe je i optužnicu nazvao avetinjskom greškom satkanom od neistina.

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević kaže da bi optuženi mogao da završi iznošenje odbrane na ročištu krajem aprila.

Nakon toga u sudu će svoje iskaze dati svih sedam oštećenih devojaka. Kako je već odlučeno u Višem sudu i njihovo svedočenje će biti otvoreno za javnost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading