ŠEFU UBIJENOG LJEPOJE ŠEST GODINA ZATVORA! Vođa poznate svetske pljačkaške bande Pink Panteri osuđen pred sudom u Španiji
Foto: Alo.rs

Srbin Predrag Vujošević (47), navodni vođa pljačkaške bande „Pink panteri“, osuđen je pred sudom u Španiji na šest godina zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 15 miliona evra zbog šverca 408 kilograma kokaina.

Kako prenose lokalni mediji, kazna je izrečena i trojici članova škaljarskog klana, koji su takođe učestvovali u krijumčarenju droge.

Uhapšenog Predraga Vujoševića svetske policije su označile kao glavnog šefa „Pink pantera“, koji osmišljava pljačke i vrbuje kradljivce za razbojništva.

On je, navodno, ranije sarađivao sa Milanom Ljepojom, takođe bivšim članom „Pink pantera“, za čije je ubistvo optužen klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Foto: Alo.rs

 

- Dvojica su dobila šest godina i četiri meseca robije, a treći šest godina i mesec dana. Njih takođe nije zaobišla novčana kazna, pa će morati da plate 15 miliona evra. Oni su oslobođeni optužbi za udruživanje u kriminalni klan - navodi izvor španskih medija. 

Pljačka u Londonu kum Pink Pantera

Pljačkaška banda „Pink panteri“ dobila je ime posle krađe nakita iz juvelirnice „Graf“ u Londonu, koju je predvodio upravo Vujošević. On je 20. maja 2002. odneo dijamante vredne 27 miliona evra. Tada su inspektori Skotland jarda uspeli da uhapse jednog Vujoševićevog saučesnika. Kod njega je pronađen dijamant vredan šest miliona evra, koji je bio sakriven u kutiji za kremu, baš kao u kultnom filmu „Pink panter“. Vujošević je uspeo da izbegne to hapšenje, ali je već krajem 2003. godine pao u Nemačkoj.

Vujošević i „škaljarci“ uhapšeni su u avgustu 2021. godine na u akciji „Kobi fantom“ na Kanarskim Ostrvima. Tom prilikom policija je zaplenila kokain vredan 14,4 miliona evra i 413.000 evra u gotovini.

Foto: Alo.rs

Marko Muljković i Veljko Brelivuk

- Oni su se nastanili na Kanarima u oktobru 2020. i iznajmili su više luksuznih vozila kako bi izbegli bilo kakav nadzor - navode tamošnji mediji.

Ova grupa je, inače, bila pod prismotrom policije od novembra 2020. godine, kada su u dva navrata pokušali da operu više od 400.000 evra.

Foto: Alo.rs

Radoje Zvicer

Uhapšen Zvicerov diler iz Slovenije

Španska policija uhapsila je pre nekoliko dana B. K., navodnog člana slovenačkih „kavčana“ i brata vođe tog ogranka Klemena Kadiveca. On se sumnjiči za trgovinu drogom u okolini Barselone.

- On je bio na poternici koju je za njim raspisao Okružni sud u Ljubljani. Tražen je zbog šverca droge i organizovanog kriminala - pisali su slovenački mediji.

- Kada je čuo da je policija upala u luksuznu vilu u kojoj je živeo, „pink panter“ je iskočio kroz prozor, ali ga je policija uhvatila. Pretresom kuće pronađeno je 408 kila kokaina i pola miliona evra koji se dovode u vezu sa „škaljarcima“. Vujošević se povezao sa crnogorskim mafijaškim klanom nakon što je izašao iz zatvora u Francuskoj, gde je robijao zbog pljačke jedne manje juvelirnice. Inspektori utvrđuju kakva je tačno veza između „pantera“ i „škaljaraca“ - pisali su ranije španski portali.

Komentari (0)

Loading