RASVETLJENA RAZBOJNIŠTVA Niška policija uhapsila dvoje zbog pljačkanja građana
Alo!

- Oni se sumnjiče da su u martu ove godine od tridesetogodišnje devojke kao i od trojice mladića starosti 19, 21 i 22 godine uz pretnju nožem oduzeli novac. Takođe, sumnja se da je I. V. u dogovoru sa N. B. u januaru ove godine pozvala tridesetsedmogodišnjeg muškarca kod nje u stan, a N. B ga je sačekao na ulazu zgrade i udario nekoliko puta a potom mu ukrao novac i mobilni telefon - saopštila je policija.

POGINULI SRBIN I RUSKI ZVANIČNIK Pobunjenici oborili helikopter UN!

Kako "Blic" saznaje, ovaj par pljačkaša "operisao" je po celom Nišu, uglavnom u kasnim noćnim časovima kada bi, uz pretnju nožem, kako se sumnja, N. B. prilazio prolaznicima, dok se I. V. nalazila u blizini i po svemu sudeći čuvala stražu. Na meti su im bili uglavnom mladi ljudi, koji su se vraćali iz grada.

U nedelju 20. marta, kako se sumnja, oni su opljačkali dvoje prolaznika u roku od samo pola sata. Razbojnik sa nožem, koji je bio u društvu ženske osobe prišao je oko 2.30 časova dvadesetdvogodišnjem prolazniku na Bulevaru Zorana Đinđića i oduzeo mu trobicu sa ličnim dokumentima i novcem kao i kesu u kojoj se nalazilia garderoba a samo pola časa kasnije, oko tri kilometra dalje, na Bulevaru Nemanjića, iza Tržnog centra "Zona3", opljačkana je tridesetogodišnja prolaznica.

Razbojnik sa nožem i oteo joj sav novac koji je imala kod sebe. Sutradan, u drugom delu Niša, u Šumatovačkoj ulici u naselju Beograd mala u centru grada, na meti razbojnika našao se i mladić star 21 godinu.

KAMERE SNIMILE SUROVU LIKVIDACIJU Goran Pantović sedeo sa žrtvom u lokalu, ustao i onda ga OVERIO SA LEĐA (VIDEO)

- Niška kriminalistička policija radila je danima inntenzivno na slučajevima pljačke dok su operativci ove službe danonoćno bili na ulicama. Pljačkaši su konačno upali u zamku nakon što su 25. marta oko 20 časova opljačkali devetnaestogodišnjeg mladića u Beogradskoj ulici nadomak Glavne autobuske stanice. Po istom modusu, prolazniku je pritrčao napadač sa nožem, oteo mu novac i nakon toga pobegao sa devojkom koja je bila u blizini. Iako su uspeli da pobegnu sa lica mesta, nisu daleko stigli jer su ih uočili inspektori policije koji su bili na terenu pa su ih zaustavili najpre radi legitimisanja a ubrzo su im stavili i lisice na ruke. Tako su rasvetljena i prethodna razbojništva za koja se sumnjiče. Posebno otežavajuću okolnost u rasvetljavanju ovog slučaja predstavljalo je to što ni N. B. ni I. V. nisu bilu u kriminalističkoj evidenciji, jer do sada nisu bili regstrovani kao izvršioci krivičnih dela pa osim šturih opisa fizičkog izleda, nije bilo drugih podataka koji bi suzili krug osumnjičenih. No, policija je radila po najvećem prioritetu jer mir i spokojstvo građana nemaju alternativu, pa su tako i razbojnici pronađeni brzo i uhapšeni - kaže naš izvor.

Određen pritvor, brane se ćutanjem

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu pa im je i određen i jednomesečni pritvor. Zanimljivo je da su se osumnjičeni na saslušanju branili ćutanjem, što je bio i osnov da im se odredi pritvor po članu 211 stav 1 tačka 2 ZKP.

- S obzirom da su se osumnjičeni branili ćutanjem sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu našao je da bi boravkom na slobodi mogli da utiču jedan na drugog u pogledu usaglašavanja odbrane, na koji način će ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka - kaže za „Blic“ portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimri Rakonjac.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading