Vođu grobara ubio plaćenik iz Austrije? Pozadina brutalne likvidacije navijača Partizana usred bela dana u Obrenovcu
Foto: Alo.rs

Naručeno ubistvo iz Beča? Branislav Bane Penčić (41) brutalno je likvidiran nasred ulice u Obrenovcu, a sumnja se da je napadač plaćeni ubica iz Austrije. Penčić je navodno godinama rasturao drogu u Beču, zbog čega se ozbiljno zamerio Belivukovom saradniku Dariju Đorđeviću Deksteru, koji je nedavno pao u toj državi s heroinom.

Vođu grobara ubio plaćenik iz Austrije? Pozadina brutalne likvidacije navijača Partizana usred bela dana u Obrenovcu

Foto: Alo.rs

Velja Nevolja

Vođa navijačke grupe Partizana „Head hunters“ Branislav Penčić brutalno je likvidiran sa tri hica naočigled svoje supruge u samom centru Obrenovca. Napadač sa kapuljačom i oružjem sa priguživačem otvorio je vatru na njega, a sumnja se da je njegova likvidacija povezana sa neraščišćenim odnosima dok je boravio u Austriji. Istovremeno je u toj državi boravio i krvoločni narko-bos Dario Đorđević koji je odranije imao pik na Obrenovčanina.

Dekster voleo da muči i sakati žrtve

Dario Đorđević Dekster je u Austriji označen kao brutalni i krvoločni šef kriminalne grupe koji se nije libio da maltretira, sakati i iživljava se nad svojim žrtvama. Na njegovoj meti su bili čak i pripadnici njegove grupe. Tereti se da je jednog člana svoje grupe oteo i maltretirao ga. 

- Njegovim pritvaranjem rešena je otmica muškarca iz Srbije koji je radio za grupu, ali im je ostao dužan 2.000 evra. Zadobio je teške telesne povrede, a dok su ga tukli i mučili, sve su snimali. Na snimcima se čuje kako žrtva cvili i moli za pomoć - rekao je Franc Ruf, generalni direktor za javnu bezbednost Austrije Franc Ruf. U Srbiji se tereti za čak tri likvidacije, a godinama je živeo u Austriji pod lažnim imenom i identitetom. Vodio se kao nestao, a čak se sumnjalo da je ubijen u ratu balkanskih klanova. Austrijska policija i dalje traga za preostalim članovima Deksterove grupe.

- Penčić je poznat srpskoj policiji i već je bio žrtva pokušaja atentata. Ubrzo posle toga otišao je u Austriju, gde je proveo nekoliko godina. Sumnja se da je tamo rasturao drogu, zbog čega je remetio planove tamošnjim šefovima kriminalnih grupa. Penčić je ranije po Srbiji prodavao drogu, zbog čega su na njega imali pik Belivukova ekipa, a naročito Dekster koji je pokušavao godinama da ga se otarasi - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da su im se posle više godina rata putevi ukrstili u austrijskoj prestonici:

Vođu grobara ubio plaćenik iz Austrije? Pozadina brutalne likvidacije navijača Partizana usred bela dana u Obrenovcu

Foto: Alo.rs

foto: Printscreen/RTV MAG

- Dekster je već boravio u Beču, a zatim je došao i Penčić. Međutim, kada je Penčiću zagustilo, odlučio je da spakuje kofere i vrati se u Srbiju. Na sve moguće načine je pokušavao da se izvuče iz cele priče i vrati se normalnom životu. Međutim, stvari iz prošlosti mu nisu bile oproštene. Sumnja se da je iz Austrije poslat plaćeni ubica da ukloni Penčića, koji se mnogima zamerio. Napad na njega dovodi se u vezu i s Belivukom i Deksterom. Đorđević je prošle godine uhapšen u Beču, ali njegovi ljudi i dalje haraju podzemljem te države. Postoji sumnja da je Penčićevo ubistvo zakuvano direktno iz Deksterove kuhinje. Ganjao ga je godinama - tvrdi naš sagovornik.

Spasić: Kriminalci mu nisu oprostili!

Bivši operativac Boža Spasić ispričao je za Alo! da je ubistvo Baneta Penčića prvo ubistvo posle hapšenja Velje Nevolje koje ima pečat obračuna mafije.

 - Već se znalo prilikom hapšenja Belivuka da je jedan deo njegovog klana, ali i deo suparnika pobegao i da su izbegli hapšenje. Oni se polako vraćaju u Beograd ili u susedne gradove, pritajeni su, međutim, očito da postoji određena veza i određeni signali ili njihova špijunska služba koja vrši opservaciju i evo, sad smo u Obrenovcu videli. Ovo je bilo klasično pripremanje atentata. Penčić se navodno distancirao od tih navijačkih grupa, ali u tim mafijaškim odnosima i grupama koje oni organizuju uvek postoji neki dug ili neki nerašćišćen račun ili jednostavno i ako se distanciraš, obavio si određene poslove gde si zašao u tuđu teritoriju - kazao je Spasić.

Podsetimo, Dario Đorđević Dekster vođa je kriminalne grupe koji je u junu prošle godine uhapšen u Beču. Pao je sa 10 kilograma heroina, a u Srbiji se tereti za trostruko ubistvo. Uhapšen je u međunarodnoj akciji koju je predvodio FBI, a veliku pomoć u njegovom lociranju imala je upravo srpska policija. Policija traga za napadačem na Penčića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading