UBIJENI VOĐA "GROBARA" BIO NA METI DEKSTERA Saradnik Veljka Belivuka godinama ganjao navijača koji je likvidiran u Obrenovcu
Foto: Alo.rs

Ganjao ga godinama! Dario Đorđević, zvani Dekster, saradnik Veljka Belivuka koji je uhapšen u Austriji sa 10 kilograma heroina, godinama je jurio i pokušavao da se otarasi Branislava Baneta Penčića (41), koji je sada brutalno likvidiran u Obrenovcu! Penčić je navodno rasturao nezamislive količine narkotika, zbog čega je dugo bio trn u oku Veljinoj ekipi, saznaje Alo!

Vođa navijačke grupe Partizana „Head hunters“ Branislav Penčić ubijen je u subotu po podne u samom centru Obrenovca naočigled supruge. Kako saznajemo, Obrenovčanin je hladnokrvno likvidiran nasred ulice, kada se nedaleko od njega pojavio muškarac s kapuljačom i oružjem s prigušivačem.

UBIJENI VOĐA

Foto: Alo.rs

foto: Printscreen/RTV MAG

- Napadač se sakrio iza jednog uparkiranog vozila, a zatim je u Penčića ispalio tri hica. Posle toga je pobegao u nepoznatom pravcu, od kada mu se gubi svaki trag - navodi izvor.

Navijači ga oplakuju: Na nebu armija prava

Na društvenim mrežama se uveliko oplakuje ubistvo Penčića. Postavljena je njegova fotografija kojoj u opisu piše: „Danas je u Obrenovcu ubijen vođa Partizanove grupe ’Head hunters’ Branislav Penčić. Počivaj u miru. Gore na nebu armija prava“. Zatim su se nizali komentari: „Armija na nebu je dobila još jednu ljudinu“, „Brate naš počivaj u miru“...

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Penčić likvidiran zbog sukoba između kriminalnih grupa, koje posle hapšenja Belivuka pokušavaju na sve načine da preuzmu poslove oko droge. Penčić se povukao iz sveta kriminala, ali navodno je reč o starom dugu, jer je ranije bio trn u oku ozbiljnim igračima, među kojima je i jedan od najbliskijih Veljinih saradnika Dario Đorđević, zvani Dekster.

UBIJENI VOĐA

Foto: Alo.rs

foto: Printscreen/RTV MAG

- Penčič je ranije bio krupna zverka i rasturao je nezamislive količine narkotika. Bio je među najvećim dobavljačima droge, zbog čega su mu za petama bili mnogi. Među njima je bio i Dekster. Đorđević ga je godinama ganjao i pokušavao na sve moguće načine da mu naudi. Godinama mu je bio za petama, zbog čega postoje sumnje da je više puta pokušavao atentat na njega. Bio je broj jedan ime na spisku za odstrel - navodi izvor blizak istrazi.

Bio na spisku za hapšenje s Kimijem

Pre devet godina Penčić se našao na navodnoj listi za hapšenje huligana koju su objavili beogradski mediji. Na toj listi se našao 51 huligan, 32 „navijača“ Crvene zvezde i 19 „navijača“ Partizana.  Među zvučnim imenima bili su Velibor Dunjić, Aleksandar Vavić, Miloš Radisavljević Kimi, Đorđe Prelić Prela, ali i Branislav Penčić.

Podsetimo, Dario Đorđević je vođa organizovane kriminalne grupe koji je u junu prošle godine uhapšen u Beču. Pao je sa 10 kilograma heroina, a u Srbiji se tereti za trostruko ubistvo. Uhapšen je u međunarodnoj akciji koju je predvodio FBI, a veliku pomoć je pružila upravo naša policija.

- Reč je o bandi koja radi za onoga ko im više plati i za novac su bili spremni da urade i radili su sve. Ovo je bila ozbiljna organizovana kriminalna grupa, koja ima puno krvi i droge na rukama - rekao je posle hapšenja ministar Aleksandar Vulin za beogradske medije, dodavši da je Đorđević učestvovao u pripremi više likvidacija. Kako je rekao, srpska policija je duži period pratila Đorđevića, a zatim je kolegama u Austriji javila da će u stići u Beč s drogom.

Dario se dugi niz godina vodio kao nestali ili žrtva klanova i mnogi nisu znali ništa o njemu. Evropske policije i dalje tragaju za njegovim brojnim saradnicima.

Inače, Penčić je bio ranjavan, odranije je poznat policiji, a protiv njega je ranije podneto više od 12 krivičnih prijava zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje, otmica, neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga, napad na službeno lice, krađa...

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading