HAPŠENJE Policija rasvetlila januarske napade u kruševačkom naselju Čitluk
Alo

Kruševačka policija rasvetlila je dva bombaška napada u januaru ove godine u naselju Čitluk i uhapsila Miloša S. (23). Krivična prijava je podneta i protiv N. V. (20), za koga se sumnja da je po Miloševom nalogu za obećanih 100 evra bacio eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće Nenada M.

- Miloš S. se sumnjiči da je nabavio dve ručne bombe i angažovao poznanika da ih 7. i 11. januara baci u dvorište iste porodične kuće u okolini Kruševca, što je on i učinio. Vlasnici kuće su nakon napada prstom uperili na brata osumnjičenog Miloša, koji im je više puta pretio oružjem. Tvrdili su da im je on ranije pozajmio novac koji su mu oni višestruko vratili, a da je on tražio još! - rekao je izvor.

HAPŠENJE Policija rasvetlila januarske napade u kruševačkom naselju Čitluk

Alo

alo-mup-srbija

 

Prema njegovim rečima, tokom policijske istrage na ostacima bombe su pronađeni biološki tragovi, nakon čega je bilo lako povezati osumnjičene.

- Ti tragovi doveli su policiju do osumnjičenih. Prikupljani su dokazi, utvrđeno je ko je bombe nabavio, a ko ih je bacio, nakon čega je usledilo hapšenje. N. V. je priznao da je bio angažovan da za nadoknadu od oko 100 evra baci bombe. Rekao je da je trebalo da uplaši vlasnike kuće, a ne i da ih povredi. Takođe je dodao da novac nije dobio - ispričao je izvor iz istrage.

Sa kamenja prešli na kašikare

Porodica koja se našla na meti bombaša ispričala je i da to nije bio prvi napad.

- Prošle godine za Božić nam je isto bačena bomba, potom 1. februara, a samo dan kasnije su došli naoružani do zuba i krenuli da nam prave haos tražeći od nas novac. Do sada su nas kamenovali, pretili pištoljima i bacali bombe - ispričali su oni.

HAPŠENJE Policija rasvetlila januarske napade u kruševačkom naselju Čitluk

Alo

krusevac-printscreen.JPG

 

Milošu S. je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu. Osim za podstrekivanje N. V. da baci bombe, on se tereti i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Porodica na koju su bačene bombe za medije ranije je ispričala da je napadnuta dva puta za četiri dana i da iza svega stoje reketaši.

- Mi znamo ko nam je bacio bombu i ko nas maltretira - rekli su iz porodice i dodali da su zbog bezbednosti ugradili kamere.

- Na Božićno jutro bačena je prva bomba, a onda i druga. Plašimo se za svoje živote. Oni su reketirali našeg sina koji im je do sada dao 280.000 dinara. Čak je i kredit digao kako bi im davao pare. Takođe, kada više nismo imali da im dajemo novac, oni su počeli da prete - ispričali su članovi porodice ranije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading