NAVIJAČI OTPISALI VELJU! Vođi monstruoznog klana saradnici okrenuli leđa
Foto: Alo.rs

 

Pogubili se! Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji se zajedno sa svojom ekipom terete za monstruozne zločine u Srbiji i regionu, izgubili su kontakt s realnošću! Ubeđeni su da ih njihovi navijači još uvek podržavaju, iako su im oni okrenuli leđa da ne bi doživeli istu sudbinu!

Veljko Belivuk i Marko Miljković nalaze se u pritvoru još od njihovog hapšenja 4. februara 2021. Terete se za brojna krivična dela, među kojima su i najmanje pet monstruoznih ubistava u kući smrti u Ritopeku. Više od godinu dana se nalaze u pritvoru, a za to vreme šokiraju svojim ponašanjem.

NAVIJAČI OTPISALI VELJU! Vođi monstruoznog klana saradnici okrenuli leđa

Foto: Alo.rs

 

- Misle da i dalje imaju veliku podršku navijača koji su na slobodi, pa prave planove kako će nastaviti s poslom. Čak iz pritvora pokušavaju da naređuju, šalju skrivene poruke, šalju pisma. Jednostavno misle da se i dalje nešto pitaju u njihovom klanu, a potpuno izolovani izgubili su kontakt sa realnošću - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da su zato pravili i predstave na saslušanjima i pripremnom ročištu:

Odbijen im zahtev za izuzeće sudskog veća

Pripremno ročište u Specijalnom sudu Veljku Belivuku i njegovoj ekipi prošle nedelje je dva puta odloženo. Poslednji put je odloženo jer odluke o zatraženom izuzeću tužilaca i celog sudskog veća nisu dostavljene. Međutim, Apelacioni sud u Beogradu odbacio je zahtev za izuzeće predsednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića. Inače, prošle nedelje su odbijeni i ostali zahtevi za izuzeće tužilaca. Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je u petak odbio kao neosnovan zahtev za izuzeće svojih zamenika tužilaca Saše Ivanića i Zorana Babića, što je takođe u utorak zatražila odbrana pred početak pripremnog ročišta.

- Svojom garderobom i ponašanjem pokušavaju da kažu da im niko ne može ništa, što nema veze s realnošću. Dokazi protiv njih su toliko čvrsti da teško da će videti belog dana više - kaže naš sagovornik.

Bivši operativac Boža Spasić kaže za Alo! da svojim ponašanjem podsećaju na predstave koje su pravili Darko Šarić i Milorad Ulemek Legija na svojim suđenjima.

- Podsećam na činjenicu da su se već sa simbolima pojavljivali u sudnici, što je znak da žele da pokažu da su još jaki. Oni zapravo misle da su oni „asovi“, da će se ovde kratko zadržati i da će izaći na slobodu. Tako je bilo i za vreme suđenja Šariću, kad je doveden u onaj „kavez“, on se smejuljio, izigravao nevinašce. Legija i ostali pripadnici zemunskog klana izigravali su oštrinu, da pokažu kako su oni jaki. Legija se čak pojavljivao u majicama s vukom, koji je bio njihov simbol. Ovi (Belivuk i Miljković) naravno pokušavaju da iskoriste situaciju da nađu neku zaštitu u crno-beloj boji - kaže Spasić, i podseća da su njihova preteća pisma i pretnje svedocima u sudnici njihovi poslednji trzaji:

NAVIJAČI OTPISALI VELJU! Vođi monstruoznog klana saradnici okrenuli leđa

Foto: Alo.rs

Goran Papić

Papić izbegao suđenje,tvrdi da ima upalu grla

Suđenje bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću zbog optužbi za trgovinu uticajem i vraćanja blindiranog automobila Marku Miljkoviću bez neophodnih policijskih provera odloženo je za 12. april u Višem sudu, jer je Papić izostao sa ročišta. Papić ima upalu grla, zbog čega je sudu predao i neophodnu medicinsku dokumentaciju. Na suđenje su, međutim, došla sva četiri pozvana svedoka, policijski funkcioneri Milenko Munižaba, Zoran Kovačević, Dejan Kovačević i Nevenko Marić. Papić je optužen da je 15. aprila 2020, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, zahtevao od tadašnjeg rukovodioca PU za grad Beograd da se Miljkoviću odmah vrati vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.
 

- To naravno neće imati nikakvih posledica ni po koga s obzirom na to da su oni u ovom momentu odsečeni ne samo od sveta već i od svojih pristalica. Ubilački deo klana je u zatvoru, ostali napolju vide sudbinu svojih šefova i nisu ludi da uđu u bilo kakve procedure ili bilo kakvu situaciju. U svakom slučaju, treba biti oprezan prema tim svedocima saradnicima, posebno prema njihovim porodicama, no policija je preduzela adekvatne mere tako da nema nikakvih opasnosti po njih - kaže sagovornik.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading