ŠARIĆ ISPITIVAO SVEDOKA-SARADNIKA Sudija ih upozorio da se ne raspravljaju, evo šta se tačno desilo u najvećoj sudnici
ATA Images

Pre početka ispitivanja, sudija ih je upozorio da se ne raspravljaju.

- Ne brinite sudija, bile su veće tenzije pre - odgovorio je Šarić sudiji i počeo sa ispitivanjem svedoka-saradnika:

Šarić: Da li sam ti ja davao naloge da iznajmiš neke kuće?

Joksović: Ne.

Šarić: Stavljaš mi na teret da sam finansirao nabavke kokaina. Konkretno odgovori, kada, gde, kome?

Joksović: Ja nikada nisam video da si ti nekome davao novac. Nisam video da si nekada kupovao, ja sam objasnio.

Šarić: Šta si objasnio?

Joksović: Da sam sve čuo iz priča, nikada nisam ništa video.

Šarić: Ti optužuješ mene, Dragana Dudića Frica i čoveka koji je oslobođen da smo finansirali kupovinu, kako smo to radili?

Joksović: Znam iz priča, iz Darkove priče, al jedan je oslobođen, znači da nije, drugi je ubijen. Nisam nikada video da je neko nosio pare. Čuo sam neke priče da su novac nosili oko struka, pa sam sam zaključio da je bilo za to.

ŠARIĆ ISPITIVAO SVEDOKA-SARADNIKA Sudija ih upozorio da se ne raspravljaju, evo šta se tačno desilo u najvećoj sudnici

Alo

 

Darko Šarić svedoku-saradniku, koji je inače njegov školski drug postavio je pitanja i da li ga je, kako se navodi u optužnici, organizovao kao člana grupe i dao mu zadatke 2006. godine. Svedok saradnik međutim, naveo je da se on nikada nije organizovao kao član grupe i da nije dobijao zadatke.

Šarić: Ja te pitam, jesi li u bilo čemu učestvovao?

Joksović: Ja sam rekao da samo imam saznanja, nisam.

Posle ispitivanja o švercu droge, Darko Šarić je nastavio da ispituje svedoka saradnika o finansijama. Pitao ga je da li mu je ikada davao novac i finansirao ga, na šta je Joksović odgovorio da je to "nebitno".

Rasprava: Izdvajaju se prisluškivani razgovori

Između tužioca i sudskog veća juče se odvijala i rasprava jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal uložilo žalbu na rešenje kojim je Apelacioni sud odlučio da se iz spisa predmeta - kao nezakonito pribavljeno dokazi - izdvoje transkripti prisluškivanih razgovora koje je vodio trećeoptuženi Željko Vujanović, kao i da se ponovo ispitaju dva svedoka saradnika. Povodom zahteva tužioca da veće precizira koji su to tačno dokazi i transkripti koji se izdvajaju, sudija Janković je rekao da fizički nije bilo moguće po stranicama označiti razgovore koji se izdvajaju.

 

- Bitno je, ja sam te finansirao i tvrdim da sve ovo zbog novca radiš - rekao je Šarić i izvadio papir na kom su finansijske transakcije, odnosno popisana dugovanja od četiri miliona i 140.000 evra Joksovića prema Šariću, koja je Joksović potpisao.

Svedoka-saradnika pitao je i odakle mu novac za plac na Zlatiboru, kuće u Baje Pivljanina i stanove u Vojvode Stepe, na šta je Joksović odgovorio da mu je to "iz posla".

- To je sve uradio da bi mu tužilac vratio moju imovinu - zaključio je na kraju ispitivanja Šarić i ponovio da je on finansirao Nebojšu Joksovića, koji je, kako tvrdi, posle dobijana statusa svedoka saradnika prisvojio njegovu imovinu.

ŠARIĆ ISPITIVAO SVEDOKA-SARADNIKA Sudija ih upozorio da se ne raspravljaju, evo šta se tačno desilo u najvećoj sudnici

Alo

 

Tokom ispitivanja svedoka-saradnika, Darko Šarić ga je podsetio da je u utorak pred sudom izjavio da su bili bliski kao braća i da i dan danas gaji neke emocije prema njemu.

- Rekao sam, tako je - odgovorio je Joksović nakon čega mu je Šarić odgovorio "ne moraš da se ustručavaš, gajim i ja prema tebi".

ŠARIĆ ISPITIVAO SVEDOKA-SARADNIKA Sudija ih upozorio da se ne raspravljaju, evo šta se tačno desilo u najvećoj sudnici

Alo

 

Podsetimo, Darko Šarić se u martu 2014. predao pravosudnim organima nakon što je četiri i po godine bio u bekstvu. On je 2018. bio osuđen na 15 godina robije kao jedan od organizatora šverca kokaina tokom 2008. i 2009, ali je ta presuda ukinuta. 

Za pare bih možda otišao u Ukrajinu

Nebojša Joksović juče je pred sudijom govorio i o suprotnostima u njegovom iskazu i iskazu svedoka Milorada Stjepovića. On je izjavio da je na sudu da proceni da li on laže i podsetio da se o njemu svašta pričalo i pisalo.

- I ja bih možda za pare išao u Ukrajinu sad... - sarkastičan je Joksović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading