PLJAČKAO BANKE I POŠTE PO SMEDEREVU Uhapšen naoružani lopov, pomagala mu devojka
MUP

Zajedničkim koordinisanim radom Policijske uprave u Smederevu i Višeg javnog tužilaštva u Smederevu identifikovan je i uhapšen osumnjičeni koji je u prethodna dva meseca, na teritoriji Smedereva, izvršio dva krivična dela razbojništvo iz čl. 206 st. 2 u vezi st. 1 KZ.

Na osnovu do sada prikupljenih dokaza postoje osnovi sumnje da je Ž. S. (37) najpre dana 14. 1.2022.godine, ušao maskiran u ekspozituru Halk banke u centru Smedereva i uz pretnju pištoljem od blagajnice oduzeo novac u iznosu od oko 1.900.000 dinara, a potom je, dana 21.2.2022.godine, iz poslovnice Pošte Srbije, gde je ušao predstavljajući se kao radnik zadužen za dezinfekciju, uz pretnju pištoljem, oduzeo novac u iznosu od oko 3.100.000 dinara.

Prilikom pretresa prostorija osumnjičenog pronađen je deo novca za koji se sumnja da potiče iz izvršenih krivičnih dela u iznosu od 1.870.000 dinara.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičeni je zadržan i biće priveden na saslušanje u tužilaštvo.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da mu je u izvršenju krivičnih dela pomagala, uhapšena i zadržana je G. D. koja će takođe uz krivičnu prijavu biti dovedena na saslušanje u tužilaštvo. Ona se sumnjiči da je pomagala osumnnjičenom da sakrije vozilo koje je koristio za izvršenje dela i bekstvo, pri čemu je vozilo nakon izvršenja drugog razbojništva pronađeno u okolini Smedereva potpuno izgorelo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading