USKORO POČINJE SUĐENJE Podignuta optužnica protiv tri osobe zbog ubistva Blekija
Foto: Printscreen/Youtube

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv tri osobe za ubistvo tridesetčetvorogodišnjeg beskućnika iz Beograda u Kineskoj četvrti, navodi Blic. Miodragu M. (41) iz Beograda, Miši T. (44) iz Novog Sada i Zorici D. (38) iz Petrovaradina, koji se sumnjiče za teško ubistvo u saizvršilaštvu na svirep način Aleksandra Popovića (34) iz Beograda, pritvor je produžen do 29. marta.

VELIKI PREOKRET U ISTRAZI Braća Jojke pušteni iz pritvora posle skoro pet meseci

Za isto delo se tereti i M. Ž. (46) koji se nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Podsetimo, sumnja se da je ova četvorka u novosadskoj Kineskoj četvrti, na Bulevaru despota Stefana broj 5, krajem oktobra prošle godine nasrnula na Aleksandra i tukla ga rukama i nogama, da bi u jednom trenutku, neko od njih je uzeo sataru i udario nesrećnog čoveka, što je bilo kobno. Pretpostavlja se da su oni zajedno konzumirali alkohol i da su se, u jednom trenutku, posvađali, a taj sukob je rezultirao zločinom.

Telo nesrećnog čoveka je dva dana kasnije pronašao jedan od beskućnika koji je to odmah prijavio policiji.

Inače, na mestu zločina, u tom delu novosadskog Limana, okupljaju se beskućnici koji su razvalili vrata prostorija gde su boravili i gde se desilo ubistvo nakon kojeg su uhapšeni Miodrag M, Miša T. i Zorica D, kao i Predrag T. (36) iz Bukovca i Mladen T. (48), državljanin Hrvatske, koji nije imao prijavljeno prebivalište u Novom Sadu. Predragu T. i Mladenu T. lisice su stavljene zbog sumnje da su pokušali da sakriju sataru i na taj način pomognu osumnjičenima posle izvršenog krivičnog dela, piše Blic.

VELIKI PREOKRET U ISTRAZI Braća Jojke pušteni iz pritvora posle skoro pet meseci

Nakon saslušanja pred višim javnim tužiocem, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor Zorici D. i Miši T. zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke i saizvršioce, dok je prema Miodragu M. i M. Ž. sud odredio pritvor iz istih razloga, kao i zbog opasnosti da bi ti osumnjičeni ostankom na slobodi nastavili sa vršenjem krivičnih dela, te je protiv osumnjičenog M. Ž, koji je u bekstvu, naređeno izdavanje poternice.

Protiv Mladena T, državljanina Hrvatske i Predraga T. iz Bukovca, koji su se sumnjičili da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dalji postupak je obustavljen, budući da istraga koja je sprovedena u odnosu na njih i prikupljeni dokazi nisu ukazali da su ta lica na bilo koji način pružala pomoć osumnjičenima za krivično delo teško ubistvo.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ZLOCINCI

01.03.2022 23:27

Onaj ko je ubio Blekija treba da dpbije dozivotnu robiju.