U OPTUŽNICI DELOVI SERIJE SE*S I GRAD Šokantna odbrana Miroslava Mike Aleksića za zlostavljanje mladih glumica
Foto: Alo.rs

Reditelju Miroslavu Miki Aleksiću, koji se tereti za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegovog studija, nastavljeno je suđenje iznošenjem njegove odbrane. On je tvrdio da iza optužbi protiv njega stoji jedan ozbiljan projekat, a da su sve devojke „naglo promenile mišljenje o njemu“ kada ih je pozvala i okupila glumica Milena Radulović.

Aleksić je u svom dugom izlaganju insistirao da on ne drži školu glume, već malu produkcijsku kuću, a da su optužbe iznete protiv njega laž. On je pročitao i komentarisao izjave Milene Radulović i ostalih devojaka u kojima one navode kako su volele da pohađaju časove glume. Istakao je da nije istina da je uticao na njih da se isključe roditelji iz njihovog odrastanja, da nema ničeg mističnog u tome što su se časovi održavali uveče, jer su oni svi bili đaci i jer je njihova pažnja bila povećana noću. Rekao je da su svi bili tretirani jednako.

Svete mi se jer nemaju dara!

Aleksić je kazao da mu se neke devojke svete jer nisu imale dara, o čemu im je on direktno govorio. Dok je čitao iskaze devojaka, sebe je u šali uporedio  s jednom životinjom.

- Kao da opisuju oktopoda... jedna ruka na kosi, jedna na zadnjici, jedna u hulahopkama... - kazao je Aleksić.

Jedna devojka je tvrdila da joj je rekao da baci džemper, što je on ironično prokomentarisao tvrdnjom da je bilo leto. 

 

- Optužnica ima 58 strana, a postoji jedna rečenica koja može da se tumači kao dobronamerna, a to nije, i u njoj se kaže: „Ima i lepih stvari“. To deluje cinično - rekao je Aleksić, dodavši da je sve bilo u redu, a da je zatim došlo do neverovatnog preokreta. On se osvrnuo na iskaz glumice Ive Ilinčić, koja navodi da je posle Mileninog poziva ona odlučila da njegov studio ne treba više da postoji.

U OPTUŽNICI DELOVI SERIJE SE*S I GRAD Šokantna odbrana Miroslava Mike Aleksića za zlostavljanje mladih glumica

Foto: Alo.rs

 

Aleksić je istakao i da žrtve u optužnici na isti način opisuju izvršenje krivičnog dela, naglasivši da se te glumice ne izražavaju tako, jer ih, kako je rekao, poznaje. Tvrdi da su na gotovo identičan način opisale navodno zlostavljanje i da su sve koristile rečenice „snažno mi je gurnuo jezik u usta“ i „ščepao me za kosu“.

Brani se sa slobode

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić i druge devojke. Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Istakao je da sve optužbe protiv njega „dobro isplanirane“ i da iza svega stoji „ozbiljan projekat“.

- To je bio zadatak naučenih tekstova, šta treba da kažu. Oštećene su pripremane mesecima, a u tome su timski učestvovali policajci, psiholozi i neki novinari uz pomoć nekih nevladinih organizacija. Sve je pripremano i osmišljeno. Iza ovoga stoji ozbiljan projekat, a o tome ćemo kada dođe vreme - kazao je optuženi, dodavši da su žrtve prilikom ispitivanja nosile papir s kojeg su čitale.

Istakao je da se u optužnici nalazi master rad glumice Milene Radulović čiji se sadržaj neverovatno poklapa s nekim delovima iz američkog sitkoma „Seks i grad“.

- U njenom master radu postoji projekat svih sedam epizoda, sve urađeno po ugledu na meksičke serije. Ovde se u stvari radi o preslikanoj seriji „Seks i grad“. Bukvalno su neki delovi - delovi sadržaja ove serije. Ovde postoji još jedan master rad jedne od devojaka koja je trebalo da ga odradi s jednim engleskim studiom. Ali sve je moralo da dobije lokalnu boju, mora na kraju da se dogodi sudski proces, jer bez toga nema para i profita - kazao je Aleksić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading