NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO U BELVILU Lazar hoće sam  da se brani
Foto: Alo.rs

Suđenje za ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. u garaži zgrade u naselju Belvil, nastavljeno je pred Višim sudom u Beogradu ispitivanjem svedoka! Optuženi Filip Ivanović molio je sudiju da bude pušten iz pritvora, dok se Lazar Tejić nudio sam da se brani!

Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž, a Ivanović se tereti za pomaganje u izvršenju krivičnog dela.

Svedok Aleksandar Đorđević na buvljaku prodaje mobilne telefone i od njega je, kako se sumnja, Nikčević kupio telefon. Ðorđević je rekao da ne može sa sigurnošću da tvrdi da je Nikčević kupio telefon, jer je nosio masku i kačket, ali se seća da telefon nije plaćen i da je zatim trčao po buvljaku kako bi našao kupca. Nikčević je rekao da je platio telefon 70 evra i da nije nije nosio kačket. Drugi svedok je bio Vladimir Mladenović, koji je sinovljev telefon prodao Đorđeviću, dok je treći Bojan Milojković rekao da je preko„kupujem prodajem“ prodao dva GPS uređeja za 200 evra, ali da se ne seća imena kupca. Kako kaže, prijatelju je prosledio broj telefona i rekao mu da se sastane sa kupcem sa umesto njega, a da ga je posle godinu dana zvao taj prijetelj rekavši da ga je kontaktirala policija.

Branioci Ivanovića i Nikčevića zatražil su od suda da ukine pritvor ili odredi blažu meru za njihove branjenike, što je sud odbio.

- Poštovana sudijo, 15 meseci se nalazim u pritvoru. Mislim da su svi ovde svesni da nemam veze s ovim krivičnim delom, niti postoje dokazi.  Optuženi me ne poznaju - kazao je Filip.

Na pitanje Tejiću da li ima nešto protiv da ga na sledećem ročištu brani kolega advokata Ivana Bajazita koji neće moći da prisustvuje, Tejić je nasmejao sudnicu.

- Može, može, nemam ništa protiv sudijo, mogu ja i sam da se branim, samo da se suđenje održi - kazao je Tejić. 

Ivanovićev advokat je sudu pronudio jemstvo u iznosu od 35.000 evra, dok je advokat Nikčevića ponudio 50.000 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading