POSLEDNJI TRZAJ Veljko Belivuk ostaje bez podrške svojih vojnika!
Foto: Alo.rs

 

U proteklih nedelju dana Pančevo i okolinu uznemirila je serija paljenja automobila, tuča, bombaški napad i pucnjava, zbog čega je policija brzo reagovala i privela više osoba koje se dovode u vezu s drogom, reketiranjem i drugim kriminalnim aktivnostima. Sumnja se da iza svega stoji raskol u Principima nakon što je deo njih okrenuo leđa Veljku Belivuku, svesni da on više neće videti svetlost dana!

POSLEDNJI TRZAJ Veljko Belivuk ostaje bez podrške svojih vojnika!

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Pančevac S. B. (33) uhapšen je u utorak zbog sumnje da je kao član ekipe Velje Nevolje 14. februara bacio bombu na jedan kafić u tom gradu. Tokom akcije hapšenja policija je saslušala više osoba, a među njima su i članovi ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića - Marko B., Predrag J. i M. P. Prilikom pretresa više lokacija pronađeno je i zaplenjeno ukupno osam automobila, 11.680 evra i 250.500 dinara, tri pancira, devet mobilnih telefona, dve bejzbol palice, malokalibarska puška, revolver i vazdušna puška. Takođe, zaplenjeno je 165 grama marihuane i manja količina MDMA, kao i dve vagice za precizno merenje.

POSLEDNJI TRZAJ Veljko Belivuk ostaje bez podrške svojih vojnika!

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Policijska akcija usledila je dan nakon eksplozije, koja je bila vrhunac sukoba koji su čitavu proteklu nedelju potresali Pančevo i okolinu.

velja

Foto: Alo/ilustracija

 

 

- Sve je počelo od tuče u piceriji koja važi za bazu Veljinog klana. „Principi“ su se potukli međusobno, a sukob je izbio oko prevlasti nad teritorijom. Međusobno su počeli da optužuju jedni druge da su krtice, ko je koga izdao..., a sve zato što je deo „Principa“ počeo da zakida Velju Nevolju za novac, svesni da će do kraja života ostati u zatvoru - rekao je naš izvor.

POSLEDNJI TRZAJ Veljko Belivuk ostaje bez podrške svojih vojnika!

Foto: Alo/ilustracija

 

 

On je naveo da su u tuči, kako se sumnja, učestvovali Marko B., Predrag J., M. J., M. P. i drugi. Kako se sumnja, oni su jednog momka izvukli iz picerije na ulicu i pretukli ga, što su zabeležile i sigurnosne kamere. 

- Policija je razgovarala sa žrtvom, koja je negirala da je dobila batine?! On je tvrdio da se radi o „drugarskom zezanju“ - kaže naš sagovornik.

Šta je policija zaplenila

- 8 automobila

- 11.680 evra

- 250.500 dinara

- 3 pancira

- 9 mobilnih telefona

- 2 bejzbol palice

- 3 vatrena oružja (malokalibarska puška, vazdušna puška i revolver)

- 165 grama marihuane i manja količina MDMA

S druge strane, do inspektora je došla informacija da je iz zatvora stigla naredba da se jedan od vinovnika tuče „kazni“.

- Sumnja se da je Belivuk poslao „opomenu“ Predragu J., koji je dan kasnije upucan u nogu na parkingu restorana na Starom pančevačkom putu. Sam se odvezao u pančevačku bolnicu, ali je odbio da policiji otkrije ko je na njega pucao i s kim je bio u sukobu - rekao je izvor.

POSLEDNJI TRZAJ Veljko Belivuk ostaje bez podrške svojih vojnika!

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Pančevo im bilo glavno uporište


Pančevo je bilo označeno kao jedno od jačih uporišta klana Veljka Belivuka pre njegovog hapšenja. Upravo u ovom gradu Velja Nevolja je prao novac investirajući ga u građevinu, ali i u svoju biografiju, jer se nametnuo kao čelnik lokalnog  fudbalskog kluba.

- Pančevački privrednici su znali da moraju s njim da sarađuju i pristajali su da mu daju sve što traži. Plašili su se odmazde ako ga prijave policiji, pa su ćutali - kaže izvor Alo!.

Podsetimo, Belivukova ekipa imala je i privatno strelište, i to u Banatskom Brestovcu nadomak Pančeva.

Prema njegovim navodima, ubrzo su kockice počele da se slažu i pozadina sukoba je postala jasnija.

- Članovi Veljine ekipe koji su na slobodi počeli su da gube živce i da okreću leđa svom dojučerašnjem šefu, koji je u zatvoru. Počeli su da se nameću jedan drugom kao vođe i da se međusobno izbacuju sa teritorija koje su im dodeljene. Takođe su počeli da stavljaju sve manje novca u zajedničku kasu. Upravo zbog toga su pojedinim članovima ekipe zapaljeni automobili. Sve ovo što se dešava sa pančevačkim ogrankom Belivukovog klana ukazuje da se radi o njihovim poslednjim trzajevima! - kaže izvor Alo!

POSLEDNJI TRZAJ Veljko Belivuk ostaje bez podrške svojih vojnika!

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Sud: Škaljarci nisu hteli da ubiju Velju i Mesara

Nikšićaninu Milu Jovanoviću i pripadnicima škaljarske kriminalne grupe neće se suditi za pokušaj ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odlučio je podgorički Viši sud!
Sud je ocenio da nema mesta optužbi da su osumnjičeni izvršili krivično delo - teško ubistvo u pokušaju. Istovremeno, predsednik tog suda odlučio je da se Podgoričaninu Janku Vukadinoviću, Jovanoviću, Radovanu Stanišiću, Amiri Mujahodžić, Dušanu Ivanoviću i Momčilu Miliću sudi zbog stvaranja kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja.
Podsetimo, sumnja se da je Janko Vukadinović po nalogu vođe „škaljaraca“ Jovana Vukotića iz spuškog zatvora oformio grupu koja je prošlog januara trebalo da ubije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu tokom njihove posete vođi „kavčana“ Radoju Zviceru. Plan je bio da im naprave sačekušu na aerodromu, u redu za čekiranje. Međutim, obaveštajci koji su pratili Belivuka primetili su sumnjive aktivnosti i osujetili njihov plan. Svedok saradnik je čak ispričao da je za ubistvo Belivuka obećano 700.000 evra, a da je likvidacija Miljkovića trebalo da bude „nagrađena“ sa 300.000 evra. Očigledno, njegova reč nije bila dovoljan dokaz za sud.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading