PANČEVO BILO VELJINA BAZA Meštani strahovali dok je Belivukov klan terorisao grad
Printscreen

Pripadnici policije jutros su u velikoj akciji u Pančevu priveli S. B. (24), za koga se pretpostavlja da je bio blizak navijačkoj grupi Principi, a ovaj grad je svojevremeno bio jedna od baza klana Veljka Belivuka, koji je razbijen u februaru prošle godine.

Naime, građani Pančeva, mislili su da je sa hapšenjem Miljkovića i Belivuka gotova njihova agonija i stres zbog širenja njihovog klana po ovom gradu, ali nedavni događaji i sukobi unutar Principa izazvali su strahove ponovo. Međutim, sudeći po munjevitoj akciji policije, ne postoji bojazan da će nasilje ponovo zavladati ovim mestom.

– Pančevo je bila jedna od baza klana Belivuk-Miljković, stanovnici su bili u strahu jer su oni držali tu maltene sve, na sve su stavili svoju šapu što se kaže. Priča se da su držali i fudbalski klub Dinamo – rekao je izvor.

Prema pričima meštana, ali i prema kasnijim otkrićima inspektora, Velja Nevolja se poslednjih meseci pred hapšenje pritajio upravo u Pančevu.

– Belivuk je postao jedan od čelnika lokalnog FK Dinamo. On i njegovi vojnici su mesecima reketirali i maltretirali tamošnje investitore, vlasnike lokala i otimao sve što mu se svidelo. Policiji ga niko, iz straha, nije prijavljivao – ispričao je izvor iz Pančeva.

Pored toga, Belivuk je, navodno, u selu nadomak Pančeva, Banatskom Brestovcu, imao strelište, na kome su pripadnici kriminalne grupe, kako se priča, vežbali gađanje iz vatrenog oružja.

– Tamo je pronađeno strelište na kome se pretpostavlja da je Veljina ekipa vežbala “upucavanje”. Na objektima koji se nalaze na ovom strelištu, može se videti više rupa od metaka, a ima i ispucanih patrona – podseća sagovornik.

– Strelište se nalazi na putu od Brestovca ka Dunavu. Okolo su njive i poljane. Tu su imali su čak i poligon za snajperska gađanja – ispričao je ranije izvor iz istrage.

Jedna činjenica posebno je zanimljiva, a to je da se strelište u Banatskom Brestovcu nalazi odmah preko puta vikendice strave u Ritopeku, u kojoj je klan ubija i mleo ljude kako bi sakrili dokaze.

O teroru Velje Nevolje i njegove ekipe ranije su govorili meštani Pančeva i okolnih mesta.

– Plašimo se za naše živote. Oni ovde već duže vreme rade šta hoće, otimaju, tuku, prete, zelenaše. Niko ne zna kako da im se stane na put. Radi se o opasnoj navijačkoj i kriminalnoj grupi. I javna je tajna bila da je na njenom čelu bio Veljko Belivuk – rekli su meštani Pančeva.

Mnogi Pančevci su rekli još u januaru prošle godine da iz straha, u većini slučajeva, nisu ni prijavljivali policiji zlodela koja su trpeli.

– O njihovoj nasilnosti svedoči jedan slučaj u kome su navodno upali čoveku u kuću i tražili novac. Nesrećniku su, kako se priča, zapretili tako što su mu trogodišnje dete uhvatili za nogu i držali ga na terasi uz pretnju da će da ga bace. Dete je vrištalo, a mučeni čovek… Šta je mogao drugo, nego da im da sav novac koji je imao u kući – pričali su tada stanovnici Pančeva.

Kako kažu sagovornici, žitelji ovog grada odahnuli su kada je polciija 4. februara prošle godine pohapisal Belivuka i ekipu.

Komentari (0)

Loading