VELJU ODAO RAZGOVOR SA ADVOKATOM Koljač pod istragom i zbog ubistava vođa škaljaraca u Atini
Printscreen

Veljko Belivuk je pod istragom srpske i grčke policije i zbog ubistava vođa škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) 19. januara 2020. u Atini. Sumnja se da je umešan u zločin jer je tada bio u prestonici Grčke, a odao ga je telefonski poziv koji je dan kasnije uputio svom advokatu s aerodroma!

VELJU ODAO RAZGOVOR SA ADVOKATOM Koljač pod istragom i zbog ubistava vođa škaljaraca u Atini

Printscreen

 

Kako piše nedeljnik „Ekspres“, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić se još u septembru 2021. sastao s predstavnicima grčke policije sa kojima je razmenio saznanja o dvostrukoj likvidaciji „škaljaraca“ u restoranu „Vaskopula“. Istragom je utvđeno da je Belivuk tada ostavio neoboriv dokaz koji njega i kavački klan povezuje sa zasad nerešenim slučajem.

- On je svoj boravak u Atini zapečatio pozivom sa mobilnog telefona upućenom advokatu Dejanu Lazareviću dan posle zločina, nakon čega je sa aerodroma poleteo za Beograd - naveo je izvor „Ekspresa“.

VELJU ODAO RAZGOVOR SA ADVOKATOM Koljač pod istragom i zbog ubistava vođa škaljaraca u Atini

Foto: privatna arhiva

 

Srpska policija sa kolegama iz Grčke proverava i da li je među likvidatorima bio i Nikola Vušović sa Vračara, zvani Ludi Džoni. On je javnosti poznat i pod nadimkom Ćopavi, koji je dobio nakon što ga je ranio u nogu Lazar Vukićević, navijač koga je klan Veljka Belivuka ubio u „klanici“ u Ritopeku.

Ključni detalj koji Vušovića povezuje sa dvostrukim ubistvom u Atini su izjave očevidaca koji su tvrdili da je jedan od ubica „šepao na jednu nogu“.

Osim njega, ispituje se da li je u likvidaciji „škaljaraca“ učestvovao i Ljubomir Lainović, sin ubijenog Branislava Lainovića Dugog. Njemu se posle zločina izgubio svaki trag, ali se sumnja da su ostali članovi škaljarskog klana saznali za njegovu umešanost i da su ga zbog toga oteli i mučili u Španiji. Navodno, oni su mu, dok je još bio živ najpre izvadili oči, a potom su mu sekli jedan po jedan deo tela da bi mu na kraju odsekli i glavu.

VELJU ODAO RAZGOVOR SA ADVOKATOM Koljač pod istragom i zbog ubistava vođa škaljaraca u Atini

Foto: privatna arhiva

 

Podsetimo, Dedović i Stamatović ubijeni su u restoranu dok su sedeli za stolom sa svojim ženama i decom. U lokal su ušla četvorica muškaraca sa kapuljačama i šalovima oko vrata. Prišli su njihovom stolu, rekli im nešto na srpskom jeziku, a potom ih izrešetali. Policija sumnja da je likvidacije naručio Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana.

Novi svedok protiv Belivuka!

Pored Bojana Hrvatina, u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka navodno će najmanje još jedan svedok iz njegove bande imati zaštićeni status. Taj položaj tražio je i Srđan Lalić, ali je tužilaštvo odbilo njegovu saradnju. Pripreme za dodelu povlašćenog statusa novom svedoku su pri kraju.

- Taj član grupe odgovara za manje zločine, a zna koliko i Lalić, a možda i više. Čak i kada je u pitanju pranje novca, ali i likvidacije koje dosad nisu obuhvaćene optužnicom ili proširenjem istrage - navodi izvor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading