KAKO JE KAVAČKI KLAN PRIPREMAO ATENTAT NA VUČIĆA Snajper za ubistvo predsednika čekao u Bugarskoj (FOTO)
Foto: Alo.rs

Policija sumnja da su članovi kavačkog klana, s vođom Radojem Zvicerom na čelu, planirali atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića oružjem iz magacina koji je otkriven u Slovačkoj!   

ŠUTANOVAC PRIZNAO VUČIĆEV USPEH Vojska Srbije opremljena bolje nego ikada! (VIDEO)

Kako je Alo! već pisao, oružje je nađeno u magacinu u Bratislavi u Ivanskoj cesti. Sumnja se da ga je tu skladištio, a potom prodavao i švercovao po Evropi vođa slovenačkog ogranka kavačkog klana Filip Vrzić, i to uz pomoć srpskog državljanina koji je tada bio u kućnom pritvoru.

- Vrzić je prošle godine, po nalogu Zvicera, naredio da se nekoliko snajperskih pušaka prošvercuje u Holandiju, Bugarsku i Srbiju. Oružje je krijumčareno kamionima, sakriveno u kabinama i u metalnim sanducima - navodi naš izvor.

KAKO JE KAVAČKI KLAN PRIPREMAO ATENTAT NA VUČIĆA Snajper za ubistvo predsednika čekao u Bugarskoj (FOTO)

Foto: Alo.rs

Radoje Zvicer

Kako dodaje, sumnja se da su „kavčani“ jednu snajpersku pušku poslali iz Slovačke u Bugarsku, a da je onda odatle trebalo da je preuzme plaćeni ubica koji je unajmljen za atentat na Vučića u februaru ove godine. Kako je Alo! ekskluzivno objavio, reč je o profesionalcu poreklom iz Čečenije.

ŠOK U RANO JUTRO Šešelj saopštio koji moćni političar je ubio Ivu Pukanića!

- Za likvidaciju predsednika Srbije trebalo je da dobije honorar od čak milion evra, budući da je ubica sa iskustvom jer je prošao ratišta u svojoj zemlji. Njega je angažovao Zvicerov odbegli kum poznat pod nadimkom Miki Plavi Debeli. Na poternici je Srbije, Hrvatske, ali i Kipra zbog brojnih zločina. Važi i za bivšeg člana pljačkaške bande „Pink panteri“ - rekao je naš sagovornik.

Medojević: Milo je šef kavačkog klana!

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da iza planova o likvidaciji Vučića stoji crnogorski predsednik Milo Đukanović u dogovoru sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Crnogorski političar, lider Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević, za Alo! je istakao da je sama činjenica da je Evropol dostavio saznanja o pripremama atentata alarmantna informacija.

-  Stvari treba nazvati pravim imenom. Šef kavačkog klana je Milo Đukanović i njegov brat Aco Đukanović. Svi ostali imaju svoja mesta, pozicije i u operativnom smislu. To je jedan od pet najvećih narkokartela u Evropi. Ja sam ga lično optužio da stoji i iza ubistva Iva Pukanića, novinara. On ogromnim novcem kupuje podršku stranih sila i tako uspeva da izbegne osudu i sankcije - ispričao je Medojević.

Istražni organi sumnjaju da je Miki Plavi Debeli unajmio i 15 „kavčana“ koji su bili zaduženi da pomognu da se ubistvo Vučića sprovede u delo.

- Neki su imali zadatak da Čečenu obezbede lokaciju na kojoj će živeti, da ga snabdevaju hranom, dok je nekoliko njih analiziralo kretanje predsednika Srbije i pravilo plan za bekstvo po učinjenom poslu - objašnjava naš izvor.

KAKO JE KAVAČKI KLAN PRIPREMAO ATENTAT NA VUČIĆA Snajper za ubistvo predsednika čekao u Bugarskoj (FOTO)

Foto: Alo.rs

 

Međutim, srpska policija je od Europola dobila precizne podatke o osobama koje su bile upletene u kovanje zavere protiv Vučića.

To je juče obelodanio i novinar i glavni urednik „Informera“ Dragan Vučićević, koji je rekao da Radoje Zvicer hoće da se osveti Vučiću jer je razbio njegov narko-klan u Srbiji, ali i u regionu.

RADOJE I NJEGOV KUM OKUPILI EKIPU ZA LIKVIDACIJU VUČIĆA Zvicer organizovao 15 kavčana da pomognu Čečenu!

- Zna se gde je i kada kupljena ta puška, kako je prebačena u Bugarsku... U Srbiji je trebalo da je preuzme zna se već ko, pa da je sastavi, a da potom sa severa uđe atentator, plaćeni ubica - rekao je Vučićević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Olja

31.01.2022 09:50

Nema sumnje odozdo iz CG - te male drzavne tvorevine sa zaostalim obicajnim pravom i nacinom funkcionisanja, ubistva su im dnevna pojava. A da su jaci od drzave barem u Srbiji nisu.

Mila

31.01.2022 10:14

Maksimalni napori moraju biti učinjeni da se uhvate ljudi koji su kovali plan za ubistvo predsednika.. život predsednika je prioritet trenutno

Jadranka

31.01.2022 10:24

Sve ove treba pohapsiti a ne da kuju plan atentata nad Vučicem!

Lazara

31.01.2022 10:54

Smatram da je Vučićev život prioritet. Naši nadležni organi ne smeju da dozvole da se neke loše stvari dogode.

MINA

31.01.2022 11:59

Treba ih podhitno i po kratkom postupku uhapsiti sve koji su ucestvovali u pripremi atentata...

Bobana

31.01.2022 12:22

Bezbednost predsednika je prioritet i na prvom mestu.