SRPSKI BIZNISMEN S LAŽNIM PAPIROM IZVADIO HRVATSKA DOKUMENTA: Hteo da radi kao obezbeđenje milijardera iz Dubaija, "pao" na JEDNOJ SITNICI
EPA/ANTONIO BAT

Zato je početkom 2018. godine od pripadnika kriminalnog udruženja koje je organizovao i vodio Nusret Seferović, inače bivši predsednik Veća romskih udruženja Hrvatske, kupio slovenačku ličnu kartu na ime Borislav Ivanović, navodno izdatu 2016. godine.

S takvim dokumentom Pavlica se pojavio 19. februara 2018. u "srcu" zagrebačke policije u Petrinjskoj ulici, gde je u Odeljenju za prijavljivanje prebivališta popunio obrazac s adresom u Srbiji.

Potpisao je dokument kao "Ivanović" i onda podneo zahteve za izdavanje hrvatske elektronske putne isprave i lične karte u hitnom postupku, piše "Jutarnji".

Pritom je priložio svoju fotografiju i dao otiske levog i desnog kažiprsta. Dokumenta je dobio, ali nije prošao bez posledica jer su policija i hrvatsko Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala vrlo brzo razbili Seferovićevu kriminalnu grupu.

UPS! Hrvatski predsednik završio u bazi podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici

Pavlica je nedavno na Opštinskom krivičnom sudu u Zagrebu zbog falsifikovanja isprava i overavanja neistinitog sadržaja nepravosnažno osuđen na godinu dana zatvora, ali sa četvorogodišnjim uslovom, pa mora da plati 1.000 kuna (oko 15.623 dinara) na ime sudskih troškova.

Tokom sudskog postupka "posuo se pepelom" i priznao krivicu, pa otkrio zanimljive okolnosti svog krivičnog dela.

- U Francuskoj već 20 godina vodim firmu koja se bavi obezbeđenjem. Obavljao sam i poslove obezbeđenja emira od Dubaija da bi 2018. od njega dobio ponudu da radim na bezbednosti njegove dece u Engleskoj. U to vreme sam imao samo putne isprave Srbije i boravišne papire EU, ali s time nisam mogao da uđem u Englesku. Od određenih ljudi sam saznao da u Hrvatskoj mogu da dobijem dokumenta koje sam kupio i sa njima otišao u Petrinjsku. To za šta sam okrivljen uradio sam isključivo radi zarade, i to legalne zarade, odnosno da bih mogao da uđem u Englesku i radim na poslovima obezbeđenja. Kajem se zbog svega – otkrio je sudiji Pavlica, dodavši da je tri meseca nakon dela, ipak, "kao bugarski državljanin dobio putne isprave Bugarske tako da mu hrvatska dokumenta nisu trebala, niti ih je koristio".

Sudiji je rekao i to da je diplomirani pravnik po struci, koji u Francuskoj ima stan od 200.000 evra s vanbračnom suprugom i stanove u Nišu i Bugarskoj.

Dodao je i da je suvlasnik firme koja zapošljava 150 radnika, da u Bugarskoj ima dve firme koje se bave iznajmljivanjem luksuznih vozila i turizmom, dok je u Grčkoj vlasnik tri manja hotela sa 100 kreveta.

Prilikom određivanja kazne, kao olakšavajuće okolnosti sud mu je uzeo u obzir priznanje dela, kajanje i žaljenje, neosuđivanost u celoj EU i to da je otac maloletnog deteta.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading