MONSTRUM IZ VELIKE PLANE OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA Prebio ženu, a onda joj izvadio oči
Foto: Depositphotos

Tom odlukom sud je preinačio prvostepenu presudu Osnovnog suda u Velikoj Plani zbog krivičnog dela nasilje u porodici kojom je bio osuđen na osam godina zatvora.

Kazna od 10 godina zatvora je maksimalna zakonom zaprećena kazna za krivično delo nasilje u porodici, naveo je Apelacioni sud u odluci.

IZVOR IZ POLICIJE OTKRIO Ovo je bio Belivukov i Miljkovićev plan za bekstvo

Nasilniku je izrečena i mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom ženom na udaljenosti manjoj od 500 metara, pristup mestu gde ona stanuje i radi, kao i dalje uznemiravanje i svaka komunikacija na tri godine.

Oslepljena žena je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnicu.

U presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da je Đ. R. 18. februara 2021. godine sa 1,57 promila alkohola u krvi najpre započeo verbalnu raspravu sa ženom o prekidu vanbračne zajednice i zbog toga što je ona prodala njegove lične stvari, a potom u kuhinji nasrnuo na nju, udario joj šamar usled čega je ona pala na pod.

Prišao joj je zatim, nogama je opkoračio i zadao joj više udaraca pesnicom po glavi i licu, a zatim nastavio da je udara nogama po telu, da bi joj u jednom trenutku, kada je ponovo prišao rekao: „E sad oči kopam, da ne vidiš više ni jednog muškarca u životu".

U presudi se navodi da je onda "sa obe ruke uhvatio za glavu i prstima obe ruke pritiskao obe očne jabučice i naneo joj tešku telesnu povredu sa trajnim posledicama u vidu slepila i mogućim komplikacijama, sa politraumama nagnječinom u predelu glave i manjim hematoedemom retroaurikularnom, parijatalno desno".

OTKRIVENO KAKO JE DOŠLO DO TRAGEDIJE U ŠIMANOVCIMA Radnici došli da otklone kvar, a onda se desila katastrofa

Apelacioni sud je ukazao da je kaznu povećao optuženom jer je i ranije bio više puta osuđivan, da je nesrećna žena potpuno oslepela i sa mogućim komplikacijama koje su vrlo izvesne, te da ne postoji šansa da će se oporaviti.

Komentari (0)

Loading