RADNIKE SPRŽILA VODENA PARA! Tragedija u fabrici Agrosava u Šimanovcima
Foto: Alo.rs

Zajedno u smrt! Radnici Branimir Botić (36) iz Rume i Goran Kolundžija (45) iz Šimanovaca poginuli su u stravičnoj eksploziji u fabrici za proizvodnju sredstava za zaštitu bilja! Eksploziju je izazvala vodena para u jednom od postrojenja, a život su izgubila dvojica nerazdvojnih prijatelja.

Tragedija se dogodila juče, oko 8. 40 sati, u Krnječevačkoj ulici u Šimanovcima gde se nalazi pogon kompanije „Agrosava“.

RADNIKE SPRŽILA VODENA PARA! Tragedija u fabrici Agrosava u Šimanovcima

Foto: Alo.rs

Branimir Botić

- Do nesreće je došlo u trenutku kada je eksplodirao sud pod pritiskom vodene pare. Jedan radnik je povređen i u svesnom stanju je prebačen u bolnicu u Banjici. Prilikom nezgode nije došlo do požara, niti do eksplozije gasa, što je velika sreća - navodi izvor blizak istrazi.

Iz firme se niko ne oglašava

Novinarske ekipe nisu imale pristup fabrici, ali je bilo primećeno prisustvo policije. Tela nesrećnih radnika prebačena su na Institut za sudsku medicinu kako bi se tačno utvrdio uzrok njihove smrti. Okupljenim novinarima niko se iz kompanije nije zvanično oglasio, niti bilo šta saopštio o nesreći.

 

Nezvanično, tragedija se dogodila u novoj hali, u pogonu namenjenom za proizvodnju hrane za pse i mačke.

- Dogodio se kvar u pogonu, zbog čega su dugogodišnji radnici ove firme došli da pogledaju o čemu se radi i da otklone kvar. Tada je verovatno eksplodirao kotao za grejanje. Branimir je iza sebe ostavio dvoje male dece, od četiri i šest godina, i suprugu. Goran ima ženu, ćerku od 18 godina i sina koji pohađa osmi razred - tvrdi izvor. 

RADNIKE SPRŽILA VODENA PARA! Tragedija u fabrici Agrosava u Šimanovcima

Foto: Alo.rs

Kuća Gorana Kolundžije

Rođak poginulog Gorana Kolundžije nije želeo da priča za medije, samo je kratko prokomentarisao.

- Ne znamo mi ništa šta se dogodilo. U toj firmi ne radi samo on, već i dosta njih iz naše familije. Goran i Branimir su bili nerazdvojni. U firmi su nas samo obavestili da idemo kući, a da nismo ni znali šta se dogodilo - kaže rođak koji je želeo da ostane anoniman.

Ispred kuće nesrećnog Branimira, novinarske ekipe je dočekao njegov stric.

- Žena mu je u kući, šta može da kaže, samo plače. Očajna je. Ranije radio u jednom poljoprivrednom preduzeću, pa je našao taj novi posao. Bio je predivan i vredan dečko - kaže stric.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
platiće osiguranje

25.01.2022 09:13

Neće da plate prave majstore nego koriste priučene ljude da rade opasne pislove.