DEVOJČICA KOJA JE SILOVANA U ŠAPCU: Obećali ste mi da će dugo biti u zatvoru
Foto: Alo.rs

Viši javni tužilac u Šapcu Svetlana Nedeljković potvrdila je da će tužilaštvo "u zakonskom roku i iz zakonom propisanih razloga izjaviti žalbu na odluku Višeg suda u Šapcu kojom je ukinut pritvor Aleksandru I. (38) zbog krivičnog dela obljuba sa detetom".

Roditelji devojčice (12) koju je u junu prošle godine napastvovao Aleksandar I. smatraju da je Rešenje Višeg suda u Šapcu kojim je Aleksandar I. u petak pušten iz pritvora posle šest meseci iako je protiv njega u decembru podignuta optužnica skandalozno i očekuju da se za ovaj slučaj zainteresuje i ministarka pravde.

- On je pušten na slobodu zato što se mediji nisu bavili ovim slučajem pa je zbog toga malo uznemirenje javnosti. A da li se neko pita kako je mom detetu i nama kada se takav čovek vratio u selo. Mi smo sada njegovi zatočenici, sedimo u kući, ne idemo nigde. Stalno su sa nama komšije, a ja ne idem u selo da se ne bismo sreli. Ne znam kako bih odreagovao - kaže otac Vladan Ć.

Devojčica danas nije otišla u školu i roditelji je neće pustiti da pohađa nastavu cele nedelje. Roditelji su do juče od nje krili da je Aleksandar I. izašao iz zatvora.

- Morali smo joj reći i sama bi pročitala jer svi mediji su objavili. Ukočila se, plakala je i pitala: Kako to, obećali ste da će dugo biti u zatvoru. Jesmo je smirivali sve ovo vreme tako što smo joj govorili da su svi na njenoj strani i da će ga država goniti za nedelo koje je uradio. Ovo je za nas veliki šok jer živimo u istom selu i plašimo se da dete pustimo napolje - rekla je majka Stanka Ć.

Na odluku Višeg suda dopuštena je žalba u roku od tri dana i porodica veruje da će njihova advokatica i tužilac uspeti da je promene.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading