OTAC UBIJENOG MILOŠA MILEUSNIĆA: Neđeljku sud treba da poveća kaznu, žao mi je što ne može doživotna!
Foto: privatna arhiva

"Slučaj ubistva moga sina je jasan. Definitivno je ubica Neđeljko Đurović i njemu Apelacioni sud može samo da poveća kaznu. Smatram da ubici mog deteta treba sud da odredi pravu kaznu da bude primer ostalima. On je nezadovoljan svojim životom uzeo život mom detetu", kaže Goran Mileusnić, otac ubijenog Miloša Milusnića nakon informacije da će u četvrtak Apelacioni sud da razmatra žalbu osuđenog Neđeljka Đurovića.

Apelacioni sud u Beogradu razmatraće u četvrtak, 27. januara, žalbe na prvostepenu presudu kojom je Neđeljko Ðurović (31) osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sednica za razmatranje žalbi je javna i optuženi Ðurović može da joj prisustvuje, tj. može da bude priveden iz pritvora u kojem je od hapšenja, ubrzo nakon počinjenog zločina.

- Zašto se žali Neđeljko Đurović?! Za to što mi je ubio dete ? - pita se otac ubijenog mladića iz Čačka.

Viši sud u Beogradu je presudio 14. septembra 2021. godine da je Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza.

Presudom je utvrdio da je Ðurović 27. januara 2019. izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 05.50 sati ujutru.

- Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način - rekla je sudija Nataša Albijanić prilikom izricanja presude.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara 2019.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading