NEĆE BITI SUOČAVANJA DEVOJČICE I OPTUŽENIH Nastavljeno suđenje vaspitaču iz Niša koji je osumnjičen za dodirivanje devojčice
Alo!/M. Š.

Osumnjičeni je na prethodnom suđenju negirao da je imao nedozvoljen odnos sa detetom i smatrao da navodi u prijavi nisu tačni. U toku današnjeg dana trebalo je da se izjasne pozvani svedoci, a sledeće nedelje je planirano da svoju reč daju veštaci medicinske struke.

- Na glavnom pretresu ispitani roditelji maloletne oštećene kao i predloženi svedoci, osim jednog svedoka koji zbog bolesti nije pristupio sudu .U ponedeljak 24. januara zakazano je ispitivanje veštaka koji su veštačili okrivljenog i maloletnu oštećenu - rekao je povodom današnjeg ročišta, Vladimir Rakonjac, portparol Osnovnog suda u Nišu.

Osumnjičenom za silovanje na Mirijevskom bulevaru određen pritvor - Alo.rs

V.P. je pred penzijom, a njegovo hapšenje je zaprepastilo nišku javnost i uznemirilo roditelje jer je bio poznat po tome što je uvek otvoren za šalu. On je u nekim slučajevima držao časove likovnog, a nekada je bio i na prihvatu ili otpustu dece, a vodio je i "kreativnu učionicu" sa 30 đaka.

- Sve je krenulo kada se devojčica požalila roditeljima da je ljubio, dodirivao i da je uzimao njenu ruku koju je stavljao na svoje genitalije. Roditelji su se strašno uznemirili i oformljen je tim strupčnjaka pred kojim je ona to ponovila, a oni su utvrdili da je svedočenje autentično. Tada je pritvoren - rekao nam je čovek iz istrage dodavši da se u slučaj uključio i Centar za socijalni rad.

Uhapšena Srpkinja zbog pronevere - Alo.rs

Kako saznajemo, u Palati pravde će ispitivanje biti organizovano tako da se na ročištu dete ne susretne sa vaspitačem V.P. To je prvi put obavljeno u slučaju kidnapovanja dvanaestogodišnje devojčice u zimu 2019. godine kada je svedočila, a nije se susrela "oči u oči" sa svojim silovateljem.

V.P. će verovatno ostati u pritvoru do okončanja suđenja jer mu je jednom određen, a drugi put produžen na još 30 dana.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading