SKANDAL Lošom optužnicom štite kumče tužioca!
Foto: Alo/ilustracija

Protiv Ognjena Petkovića (18) iz Aleksinca najavljeno je podizanje optužnice za kobnu tuču u restoranu „Oaza“ u Aleksincu, nakon koje je preminuo Aleksa Stojmenović (26). Izvori Alo! bliski tužilaštvu smatraju da je optužnica na klimavim nogama, jer ne postoje valjani dokazi. Zbog toga dovode u pitanje postupak tužiteljke ne isključujući mogućnost da na taj način hoće da zaštiti pravog krivca!

SKANDAL Lošom optužnicom štite kumče tužioca!

Foto: Alo/ilustracija

 

Istraga nije rasvetlila ko je 16. maja 2021. zadao kobni udarac od kojeg je Aleksa sutradan preminuo. Postupajući tužilac procenio je da postoji opravdana sumnja da je Ognjen povredio mladića, iako su eksperti Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP-a (NKTC) utvrdili da nastradalog nije ni dotakao! Ognjenovi roditelji čak su podneli Republičkom javnom tužilaštvu prigovor na rad Mirjane Velimirović, zamenice javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, i tražili da se preispitaju propusti na koje su ukazali.

SKANDAL Lošom optužnicom štite kumče tužioca!

Foto: Alo/ilustracija

 

 

 - Neshvatljivo je da Ognjen provede četiri meseca u pritvoru i da ga Više javno tužilaštvo u Nišu već osam meseci smatra jedinim osumnjičenim. Zahtevamo da ispitate rad ovog tužilaštva kako bi se ovaj slučaj okončao u skladu sa zakonom. Zavod za sudsku medicinu (ZSM) u Nišu je 25. juna 2021. na osnovu video-snimka s nadzornih kamera utvrdio da je Ognjen zadao udarac Aleksi u vidu rascepa vratne arterije, iako nije nadležan za elektronsko veštačenje snimka. U dopunskom nalazu je delimično korigovao mišljenje tvrdeći da do pucanja arterije nije moglo da dođe usled jakog trzaja glave, već samo usled snažnog udarca, dok se u trećem izveštaju od 15. decembra 2021. izjasnio „da se nije bavio veštačenjem video-zapisa“. Nejasno je zašto tužilaštvo ne uvažava mišljenje eminentnih forenzičara NKTC, koji su u sva tri nalaza naveli da između Ognjena i Alekse nije bilo kontakta! - kaže za Alo! Danijela Petković.  

SKANDAL Lošom optužnicom štite kumče tužioca!

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Advokat: Tužioci gone čak i kad znaju da će izgubiti!    

Beogradski advokat Andrija Marković, koji je upoznat s ovim slučajem, kaže da tužilac mora da prikuplja dokaze protiv okrivljenog, kao i one koji mu idu u prilog, ali da se događa da postupa suprotno zakonu!

- U situacijama kada ne postoji dovoljno dokaza protiv nekog okrivljenog, tužilaštvo nastavlja pošto-poto da goni, najčešće neuspešno i po cenu ogromnih troškova koje nosi oslobađajuća ili odbijajuća presuda - kaže Marković.

 - Česta je situacija da postupajući zamenici javnog tužioca, iako svesni slabosti svojih argumenata i dokaza, podižu optužne akte i gone do kraja, jer moraju da postupaju po instrukcijama svojih pretpostavljenih. Nadam da će najavljene promene Ustava makar malo promeniti ovakve pravne situacije - navodi poznati advokat.

 

 

Naš izvor iz niške Palate pravde otkriva da je pored svega tužilja nazvala branioca Ognjena Petkovića i najavila mu da će uskoro podići optužnicu protiv njegovog klijenta.

Osumnjičenom za silovanje na Mirijevskom bulevaru određen pritvor - Alo.rs

- Očigledno je da Mirjana Velimirović hoće svu odgovornost da prebaci na sud i da na taj način zaštiti pravog krivca. Svesna je da su nalazi veštaka na Ognjenovoj strani i da će sud zbog nedostatka dokaza morati da ga oslobodi - tvrdi naš sagovornik.

SKANDAL Lošom optužnicom štite kumče tužioca!

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Ognjen je u pritvoru proveo četiri meseca zbog sumnje da je povredio Aleksu, iako su kamere za video-nadzor zabeležile da je od nastradalog bio udaljen oko četiri metra u trenutku kada ga je jedan gost udario pivskom flašom u potiljak! Tinejdžer je 13. septembra pušten da se brani sa slobode, a njegova majka Danijela Petković je tada za Alo! novine izjavila da su domaćini slavlja sakrili pivsku flašu, kao i da je izvesna Miljana Stanković stajala tik pored Alekse kada je udaren.

Uhapšena Srpkinja zbog pronevere - Alo.rs

Ognjenova majka je otkrila da je kobni udarac zadao mladić koji je kumče Ivana Mitrovića, šefa tužilaštva u Aleksincu, i iznela sumnju da su propusti u istrazi namerni, dok je u prilog svoje tvrdnje navela da su porodice Miljane Stanković i tužioca Mitrovića u kumovskoj vezi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading