NASTAVLJENO SUĐENJE ZA SMRT STEFANA BALIĆA: Veštak potvrdio da je auto odbacio dečaka čak 34 metra!
Foto: Alo.rs

Suđenje Lazaru Galiću (38) iz Beograda, koji se tereti da je u julu prošle godine izazvao nesreću na Karaburmi u kojoj je poginuo dečak Stefan Balić (9), nastavljeno je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu ispitivanjem veštaka sa Saobraćajnog fakulteta Borisa Antića. Njegov nalaz je u mnogim segmentima opovrgnuo iskaz optuženog Galića.

Bolna ispovest oca nestalog Mateja: "Ne znam da li će sin sedeti pored mene u kolima ili ću ga vratiti u kovčegu" - Alo.rs

Sudija je pročitala Galićev iskaz u kojem tvrdi da se na deset metara ispred njega „odjednom“ pojavio pešak, nakon čega se on uplašio, zažmurio i skrenuo udesno na trotoar.

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA SMRT STEFANA BALIĆA: Veštak potvrdio da je auto odbacio dečaka čak 34 metra!

Foto: Alo.rs

Stefan Balić foto: Fejsbuk

- Kretao sam se ulicom i na 70 metara udaljenosti, na početku pešačkog prelaza, video sam čoveka okrenutog leđima ka prodavnici. Dodao sam gas i odjednom je bio ispred mene na deset metara. Zatvorio sam oči i skrenuo udesno, čini mi se na trotoar. Dok sam žmurio, čuo sam tup udarac i nastavio sam da vozim - rekao je Galić u iskazu, aludirajući da je mislio da će pešak da se vrati, a onda mu se obratio veštak.

Poznati trener sek*ualno zlostavljao dete mlađe od 15 godina - Alo.rs

- Mesto sudara je negde na sredini, a kada je reč o mogućnosti da je skrenuo na trotoar, postavlja se pitanje gde. Pre ili posle pešačkog? Pre nije bilo moguće, jer su tu bila parkirana vozila. Ne bi moglo da prođe bez kontakta - kazao je veštak.

Imajući u vidu oštećenja na automobilu i povrede pešaka, analizom daljine odbačaja žrtve i mesta udesa utvrđeno je da je brzina vozila bila 53 kilometra na sat.

 „Stefan Balić je bio odbačen 34 metra, na autobusko stajalište“, navodi se u veštačenju.    

Sledeće ročište zakazano je za 11. mart.

Detektivi amateri prozivaju splićanku: Složila je priču, nije uverljiva! (FOTO) - Alo.rs

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading