INSPEKTOR BIO POTRČKO VELJINOM ROŠTILJDŽIJI! Ko je Beranac koji je Božidara Stolića plaćao da štiti klan Veljka Belivuka?
Printscreen/MUP

Filip Golubović (25) iz Berana, koji je bivšem inspektoru SBPOK Božidaru Stoliću navodno davao 500 evra da ga obaveštava o istrazi protiv klana Veljka Belivuka, istakao se u javnosti 21. avgusta 2021. kada je inscenirao sopstvenu otmicu da bi se sakrio od pravih otmičara kojima duguje novac!

Oglasila se Maja Sopta iz Splita povodom nestanka Mateja Periša - Alo.rs

Kako je Alo! tada pisao, ulogu kidnapera u toj krimi-drami na Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu imali su njegov rođak Miloš Golubović (44) i saradnici Filip Cvetanović (30) i Aleksandar Jovanović (31). Golubović je uhapšen u Novom Sadu, dok su Jovanoviću i Filipoviću lisice stavljene u Borči, u stanu u kojem su bili sa „žrtvom“ otmice.

Printscreen/MUP

 

Pre nego što se saznalo da je čitav slučaj montiran, javnost je bila obaveštena da je trojka Golubovića na silu uvukla u automobil „smart“, nakon čega su ga odvezli u stan u Borči i mučili ga. Govorilo se da su planirali da od njegove porodice i prijatelja traže otkup od 150.000 evra, a kao mozak operacije označen je upravo njegov rođak Miloš. 

Tanjug

 

Brat Zvicerovog bliskog saradnika

Filip Golubović je brat od strica Željka Golubovića (44), koga su bezbednosne službe u Crnoj Gori označile kao osobu blisku kavačkom klanu, pogotovo vođi  Radoju Zviceru, koji je u bekstvu. Međutim, Željkov advokat Ivan Miletić je nakon inscenirane otmice na Novom Beogradu demantovao te navode.

- Željko nema nikakve veze ni sa jednim klanom. Protiv njega se ne vodi nijedan krivični postupak i nije osuđivan - rekao je Miletić.

Alo.rs

 

Međutim, „oteti“ Golubović je kasnije na saslušanju otkrio da je ipak sve bila nameštaljka.

- Miloš je moj rođak, a Filipa Cvetanovića poznajem pet godina. Nisu me oteli, već su me sklonili u jedan stan u Borči da me neki ljudi koji smatraju da im dugujem novac, ne bi pronašli dok se situacija ne reši. U tom stanu proveo sam tri i po dana. Lično sam od njih tražio da mi nađu bezbedno mesto. Uglavnom sam bio sam, a oni su dolazili da me obilaze. Ključ je uvek bio u bravi i mogao sam da izađem, ali sam to radio samo kada sam hteo da zapalim cigaretu - navodno je rekao Golubović na saslušanju. Njegov rođak i ostali učesnici u „otmici“ negirali su krivicu.  

MUP Republike Srbije

 

Podsetimo, protiv bivšeg inspektora SBPOK Božidara Stolića podignuta je optužnica zbog sumnje da je upravo preko Filipa Golubovića obaveštavao klan Veljka Belivuka o istragama koje se protiv njih vode. Prema optužnici, to je radio od januara 2020. do jula 2021, čak i četiri meseca nakon hapšenja Belivuka i Miljkovića. Navodno, Stolić i Golubović upoznali su se u februaru 2020. u kafiću na Novom Beogradu, kada su razmenili brojeve telefona i započeli saradnju. Golubović, inače, suđenje za podmićivanje Stolića čeka radeći kao dostavljač hrane za jednu beogradsku firmu jer se brani sa slobode.

Velji i Mesaru poslao prvu žrtvu u klanicu?

Kako su mediji pisali, Filip Golubović je navodno povezan i sa nestankom Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika 1. aprila 2019. godine. Sumnja se da je taj mladić bio prva žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Njegova majka Sanja je više puta u medijima rekla da je on bio u poslovnim odnosima sa Golubovićem i da je u pitanju bila trgovina drogom.

Foto: Alo! arhiva

 

Komentari (0)

Loading