PRIKRIVAO VELJINA UBISTVA ZA 500 EVRA!  Detalji optužnice protiv bivšeg inspektora SBPOK Božidara Stolića
Alo!/Marko Metlaš

Božidar Stolić, bivši inspektor Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), Veljku Belivuku i članovima njegovog klana odavao je tajne informacije iz istrage koje su se vodile protiv njih za novčanu nadoknadu od 500 evra.

PRIKRIVAO VELJINA UBISTVA ZA 500 EVRA!  Detalji optužnice protiv bivšeg inspektora SBPOK Božidara Stolića

MUP Republike Srbije

 

Pozivajući se na optužnicu protiv Stolića, portal Krik navodi da je on grupu Velje Nevolje obaveštavao i o dokazima koje je policija pronalazila u kući strave u Ritopeku, ali da je informacije dostavljao i jednom saradniku Darka Šarića, narko-bosa iz Pljevalja.

Osumnjičeni vaspitač iz Niša negirao krivicu - Alo.rs

- Veljko Belivuk i Marko Miljković se dobro drže. Ništa ne pričaju - preneo je Krik Stolićeve reči nakon hapšenja dvojice kriminalaca 4. februara 2021. godine.

PRIKRIVAO VELJINA UBISTVA ZA 500 EVRA!  Detalji optužnice protiv bivšeg inspektora SBPOK Božidara Stolića

Alo

 

Prema optužnici, inspektor je kriminalcima odvao informacije više od godinu dana - od kraja januara 2020. do jula 2021. godine.

- Tako su podaci iz policije stizali kriminalcima čak i četiri meseca nakon što su šefovi ove kriminalne grupe uhapšeni. Posrednik između Stolića i drugih članova grupe bio je Filip Golubović, koji je ovo priznao tužilaštvu. On, međutim, nije otkrio niti je tužilaštvo to utvrdilo u istrazi kome je prosleđivao ove informacije - tvrdi sagovornik Krika.

Dojavio da je nađena krv tri žrtve u Ritopeku

PRIKRIVAO VELJINA UBISTVA ZA 500 EVRA!  Detalji optužnice protiv bivšeg inspektora SBPOK Božidara Stolića

MUP

 

Golubović je od Stolića tražio i da mu prenese detalje sa pretresa vikendice u Ritopeku.

- Tražio je da mu pošalje kopije izjava koje su Belivuk i drugi uhapšeni dali u policiji, kao i informacije o tome šta je pronađeno od dokaza protiv njih. Tada je od njega dobio sliku Miljkovića iz kancelarije SBPOK-a, sliku kuće iz Ritopeka i vlasnika Vlade Draganića, kao i fotografiju službene beleške Veljka Belivuka sačinjene u SBPOK-u. Stolić je te informacije potom prosleđivao jer je prisustvovao pretresu kuće u Ritopeku. Goluboviću je javio da je pronađena krv svuda u kući, kao i DNK tragovi ubijenih Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića - piše Krik.

Golubović je, navodno, tužiocu Saši Ivaniću ispričao da je Stolića upoznao dok je bio u pritvoru nakon što je u aprilu 2019. uhapšen zbog droge.

Užas u Kruševcu. Posvađao se sa komšijom pa potegao sekiru - Alo.rs

Stolić ga je, kako je kazao, tada saslušavao povodom nestanka Gorana Mihajlovića, za koga se veruje da je žrtva kriminalnog rata između kavačkog i škaljarskog klana. Nakon što je Golubović izašao iz zatvora, sa Stolićem se u februaru 2020. sastao u kafiću na Novom Beogradu i tom prilikom su razmenili brojeve telefona. Golubović je od inspektora tražio da mu daje poverljive policijske informacije, odnosno da proverava da li postoji istraga ili poternica policije protiv određenih ljudi i za to mu plaćao 500 evra. Samo u jednom slučaju mu nije dao novac, kada je rekao da ga je iskoristio za „sopstvene potrebe“. Posle hapšenja Belivuka i Miljkovića informacije su poskupele, pa je Stoliću bilo obećano 5.000 evra!

 

Tužilac traži najmanje tri godine robije

Tužilac Saša Ivanić tražio je u optužnici od suda da Stolića osudi na najmanje tri godine zatvora, a Golubovića na jednu.

Ivanić je takođe predložio i da sud spoji ovaj postupak s onim u kom su Belivuk, Miljković i 28 njihovih saradnika optuženi za ubistva, otmice, silovanje, nelegalno posedovanje oružja i prodaju droge.

Saradnik Darka Šarića navodno je tražio od Stolića da proveri da li postoji Interpolova poternica Argentine za Borisom Labanom, koji je osuđen za šverc kokaina iz te države u zapadnu Evropu.

Dijana štitila Belivuka posle ubistva na šinama

Protiv Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke MUP, nedavno je podignuta optužnica zbog sumnje da je ometala istragu protiv Veljka Belivuka u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine, koje je u javnosti poznato kao ubistvo na šinama. Ona je optužena da je uticala na bliskog saradnika da tužiocu kasno dostavi izveštaj o veštačenju mobilnog telefona Velje Nevolje. Suđenje Hrkalovićevoj zakazano je za 2. mart.

PRIKRIVAO VELJINA UBISTVA ZA 500 EVRA!  Detalji optužnice protiv bivšeg inspektora SBPOK Božidara Stolića

Alo

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading