Misterija poslednjeg Matejevog poziva
Foto: Alo/ilustracija

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina u Beogradu, potvrdio je da je njegov sin kobne večeri kontaktirao s Majom S., devojkom iz Splita koja im je organizovala doček Nove godine u srpskoj prestonici.

INSPEKTOR NE ŽELI DA ĆUTI O NESTANKU MATEJA PERIŠA To je najveći problem, oni moraju da daju odgovore

Šta je želeo da joj kaže, da li bi to pomoglo da se otkrije zbog čega je trčao, da li je pokušavao da dođe do nje... ostaće misterija, jer ona tvrdi da mu se na poziv nije javila!

Misterija poslednjeg Matejevog poziva

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Matejev otac kaže da je slučajno sreo tu devojku u Beogradu i da je s njom kratko razgovarao. Rekla mu je da je imala propušteni poziv od Mateja u noći njegovog nestanka i da je to bilo pre nego je signal njegovog mobilnog ugašen. Navodno je u to vreme spavala.

Misterija poslednjeg Matejevog poziva

Foto: Alo/ilustracija

 

 

- Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao da stupi s njom u kontakt jer je videla da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sedišta beogradske policije pre desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Ali to je bilo pre 23 sata, kada je on bio spojen na wi-fi mrežu i kad je bila zabeležena njegova poslednja aktivnost na WhatsAppu - rekao je Nenad Periš za zagrebački „Jutarnji list“.

Drugovi mislili da priča s nekim

Otac Mateje Periša kaže da još ne gubi nadu da mu je sin živ i da će se s njim vratiti kući.

- Svestan sam svega, ali verujem u Boga i gajim nadu da ću naći sina - kaže Periš.

On je naveo i da je u stalnom kontaktu sa jednim prijateljem njegovog sina.

- Ne čujem se sa svima njima, već samo sa jednim. Uveren sam da je i njima teško jer su došli sa Matejem da se provedu, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su „mislili da priča sa nekim“. To su momci sa kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Pogledao sam snimke dok su putovali ka Srbiji i one iz restorana. Ništa na njima nisam primetio neobično.Verovatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji - kaže Periš, i dodaje da ih ni za šta ne krivi jer su „oni došli da se provedu u Srbiji“.

Misterija poslednjeg Matejevog poziva

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Kako je Alo! već pisao, Maja S. je sestra Matejevog druga koji je u zadnjem trenutku odustao od puta u Beograd, a i sam Matej je bio jako blizak s njom.

- Verovatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao da stupi sa njom u kontakt - rekao je Nenad Periš.

Da je Maja boravila u Beogradu, dokazuje i njena slika sa Instagrama od 28. decembra iz jednog restorana na Sava promenadi, i to u blizini mesta gde je Periš nestao.

JEDAN OD MATEJEVIH PRIJATELJA KONAČNO PROGOVORIO U POLICIJI Otkrio je gde se uputio i zašto je trčao

- Matej i društvo pre izlaska u „Gotik“ bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su videli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao. Navodno, ideja je bila da prijateljevu sestru pita o detaljima noćnog života, ali ostaje nepoznato da li je išao da se s njom nađe u restoranu u kojem je ona boravila ranije - naveo je ranije izvor zagrebačkog „Večernjeg lista“.

Misterija poslednjeg Matejevog poziva

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Puno pitanja bez odgovora

Nenad Periš priznaje da i dalje ima mnogo detalja koji mu nisu jasni.

- Ne znam gde je Matej krenuo. Niti zašto je zaustavio taksi i gde je želeo da ode. Zašto se vratio ka Savi? Zašto drugovima ništa nije rekao? U isti mah deluje mi zaista nemoguće da je on mogao da preskoči tako visoku ogradu da siđe do Save i da upadne u nju. Kamere su samo snimile Mateja koji ide ka Savi i tu se snimak prekida... - objašnjava Periš.

On dodaje da svakodnevno priča sa suprugom i ćerkama o trenutnoj situaciji.

- Sin mi je poslao poslednju poruku koja je glasila: „Tata, ulazimo u Srbiju“. Više ništa nisam dobio od njega.

Interesantno je i da su hrvatski mediji ranije objavili njenu izjavu iz policije u kojoj je tvrdila da se s Matejem dopisivala oko 22 sata, a da ju je on kasnije i pozvao, ali da ga od buke u „Gotiku“ nije čula. Sada je njegovom ocu rekla da na poziv nije odgovorila jer je spavala.

Misterija poslednjeg Matejevog poziva

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Matej se kretao po Gugl navigaciji?

Analizirajući Matejevo kretanje, hrvatski mediji objavili su da je on išao tačno određenom rutom koju daje Gugl navigacija kada iz kluba „Gotik“ idete prema restoranu na Sava promenadi! Kada se uzme u obzir taj podatak, može se pretpostaviti kako Matej Periš nije bežao od nekoga, već je išao na susret s jednom ili više osoba kraj „Savanove“! U prilog tome ide činjenica da je sve vreme trčao, a kada je stigao do promenade, usporio je i počeo da hoda kao da je došao na odredište!

U svakom slučaju, posle sveobuhvatne istrage MUP-a Srbije, hrvatska policija ponono će odraditi pojedine delove koji se odnose na saslušanje hrvatskih državljana, ali i neke dokazne radnje koje nisu dosad napravljene. Navodno su prva saslušanja počela već u petak.

 

- Ta njena izjava je jako čudna. Matej ju je pozvao pre 23 sata i neobično je da u to vreme spava devojka koja se bavi organizacijom noćnog provoda. Zbog toga postoje velike sumnje da je Matej možda kobne večeri trčao, tražeći upravo nju. Šta je hteo, zasad ostaje misterija - rekao je izvor Alo! blizak istrazi.

Naši reporteri pokušali su da stupe u kontakt sa Majom S. i dobiju komentar od nje, ali je ona naše poruke ignorisala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja

16.01.2022 10:28

Ona ima više verzija svoje priče treba i njoj telefon dobro da se proveri ima ona dosta udela u svemu ovome a ne verujem da se sam bacio u reku dečko odrastao na moru a reka je čudo a sam sigurno nije skocio