MILO, VOLI, KOKAIN! Đukanović doveden u vezu sa drogom nađenom u magacinu kompanije vlasnika KK Budućnost!
Printscreen

Carinici su u utorak zaplenili 400 kilograma kokaina sakrivenog među bananama u magacinu trgovinskog lanca „Voli“ u Zeti čiji je vlasnik biznismen i prvi čovek košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan, inače blizak saradnik predsednika Crne Gore Mila Đukanovića!

MILO, VOLI, KOKAIN! Đukanović doveden u vezu sa drogom nađenom u magacinu kompanije vlasnika KK Budućnost!

Printscreen

 

Kako prenose crnogorski mediji, drogu sa oznakama S. R. B. i R. S. B. pronašli su Bokanovi radnici u kompanijskim kamionima koji su pristigli u magacin, nakon čega su pozvali polilciju.

MILO, VOLI, KOKAIN! Đukanović doveden u vezu sa drogom nađenom u magacinu kompanije vlasnika KK Budućnost!

Foto: Alo.rs

 

- Pošiljka je u Luku Bar uplovila 2. januara, a na pregled je stigla tek u utorak. Navodno, nadležni su dali instrukcije da se ona namerno propusti kako bi mogli da je kontrolišu i zaplene drogu sakrivenu u kutijama sa bananama. Radnici koji su prijavili sumnjive pakete saslušavani su celu noć, a sada se očekuju prva hapšenja - navodi izvor lokalnih medija.

Radnicima zabranio da prisustvuju litijama SPC

Kako su mediji pisali, Dragan Bokan je radnicima „Volija“, uz pretnju otkazima, zabranjivao da prisustvuju litijama Srpske pravoslavne crkve koje su održavane u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

- Sugerisao nam je da ne idemo na litije ako nameravamo da ostanemo u radnom odnosu. Jasno nam je rečeno da je poslovna, ali i svaka druga politika kompanije da se ne sukobljavamo sa partijom na vlasti i državom - rekao je za crnogorske medije jedan od zaposlenih u Bokanovoj kompaniji.

Inače, ovo nije prvi put da se kompanija kontroverznog biznismena Draga Bokana dovodi u vezu sa drogom. U julu 2018. godine u kontejnerima „Volija“, takođe među bananama, pronađena su 32 kilograma kokaina. Marko Milačić, predsednik stranke Pravna Crna Gora, juče je izjavio da zbog toga poziva na hitno hapšenje Bokana i svih osoba koje su na bilo koji način povezane sa pošiljkom. On je podsetio i na slučaj hapšenja Budimira Krstovića i njegove ćerke Marine, u čijem je magacinu u Zeti takođe pronađeno 1,4 tone kokaina.

MILO, VOLI, KOKAIN! Đukanović doveden u vezu sa drogom nađenom u magacinu kompanije vlasnika KK Budućnost!

Printscreen

 

- Već drugi put u bananama „Volija“ prvo policija, a sada i građani nalaze pakete sa kokainom. Vreme je da gospodin Dragan Bokan bude uhapšen. Ovaj slučaj je daleko strašniji od prethodnog. Dok bezbednosni rizik zaplene pošiljke na sebe preuzima policija, dotle „Volijev“ kokain građani zatiču u njihovim radnjama, ne znajući da li je opasnije da prijave ili ne, jer dovode u rizik i sebe i svoje porodice. Ako je pošiljka kokaina iz jula 2018. bila čista slučajnost, ovo je potvrda da sa „Volijem“, Bokanom, Milom Đukonovićem i kokainom nema nikakvih slučajnosti - izjavio je Milačić.

Šverc po nalogu Zvicerovog saradnika iz Slovenije?

Crnogorski mediji objavili su da tamošnja policija sumnja da je distribuciju pošiljke sa 400 kilograma kokaina organizovao njihov državljanin koji godinama živi u Sloveniji. Podsetimo, upravo je crnogorski državljanin Milan Vujotić prošle godine označen kao vođa slovenačkog ogranka kavačkog klana. Vujotić je u bekstvu od maja 2021. godine, kada je u toj državi uhapšeno 60 „kavčana“ zbog droge. Vujotić je jedan od najbližih saradnika Radoja Zvicera, vođe istoimenog klana, koji je takođe u bekstvu.

MILO, VOLI, KOKAIN! Đukanović doveden u vezu sa drogom nađenom u magacinu kompanije vlasnika KK Budućnost!

Alo

 

Dragan Bokan, prema pisanju medija, važi za jednog od najbogatijih građana Crne Gore. Kompaniju „Voli“ osnovao je 1995. i ona je sada postala jedan od najvećih trgovinskih lanaca u u toj državi s preko 2.200 radnika.

Javnosti je postao poznat i po prepucavanjima sa predsednikom KK Crvena zvezda Nebojšom Čovićem, zbog čega će morati da plati 4.000 evra. Takođe, istakao se i po pretnjama rukovodstvu Zvezde tokom održavanja skupštine ABA lige u Zagrebu 2019. godine, kada je generalnom direktoru kluba Filipu Sunturliću poručio: „Zapamtite, vraćam vam i biće vam vraćeno sa mnogo strana“.

Britanci preuzeli istragu jer ne veruju Đukanoviću 

Obaveštajne službe u Velikoj Britaniji, kako je Alo! već pisao, tajno su sprovele istragu u slučaju zaplene 1,4 tone kokaina u magacinu Bude Krstovića i njegove ćerke Marine u avgustu prošle godine. Kao razlog zbog kojeg su krili istragu od crnogorske vlasti naveli su „sumnju u korumpiranost crnogorskih političara i ostalih visokih državnih funkcionera“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Slaven

14.01.2022 07:35

Ma ne samo Milo pa i.novi premijer racuna.na taj izvor kad stavio u program minimalac od 450 eur. Tako da i on ima dozvolu zapada da koristi ",beli.fond" da bi prezivljavao i donosio rezolucije po potrebi protiv Srbije.

Djurdja

14.01.2022 08:32

Vec godinama komentarisem da je Milo Djukanovic najveca sramota EU i najveci posleratni evropski kriminalac. Koliko dokaza treba za to?