NEKA MATEJEVI DRUGOVI KAŽU ZAŠTO JE TRČAO  Policijski forenzičar Časlav Ristić prozvao prijatelje nestalog Splićanina
Foto: Alo.rs

Dok su sve policijske snage usmerena na reke, penzionisani forenzičar Časlav Ristić pozvao je juče prijatelje nestalog Splićanina Periša (27) da kažu zašto je u noći kada mu se izgubio svaki trag trčao!

- Ovde se samo baca akcenat na to da se vidi da li je Matej i na kom mestu ušao u vodu. Mi se sad ovde bavimo posledicom, ali uzrok je u restoranu. Zbog čega je on trčao, to znaju njegovi prijatelji da kažu. Kod njih se nalazi uzrok... - istakao je Ristić, dodajući:

- Oni treba da znaju da li su to veče konzumirali alkohol, drogu, zbog čega je on izašao... I na kraju krajeva, onaj protok vremena od kada su oni videli da njega nema, pa do sutra popodne kada su to prijavili policiji, to je puno vremena i za forenzičare jer pojedini tragovi se gube u tom vremenskom periodu - rekao je Časlav.

NEKA MATEJEVI DRUGOVI KAŽU ZAŠTO JE TRČAO  Policijski forenzičar Časlav Ristić prozvao prijatelje nestalog Splićanina

Foto: Alo.rs

Časlav Ristić

On je demantovao navode da su u jednoj žardinjeri kod „Savanove“ nađeni pikavac i pertla za koje se sumnjalo da pripadaju Mateju.

- Moje informacije od kako pratim ovaj slučaj koji me je zaista potresao, govore da forenzičari na licu mesta nisu ništa pronašli. Oni su pregledali šire i bliže lice mesta, odnosno mesto na kojem bi trebalo da se pronađu tragovi kako bi se našlo nešto što potiče od Mateja i koliko znam, tu ništa nije pronađeno - naveo je Ristić za TV Prva.

MATEJEV OTAC OTKRIO NEPOZNATE DETALJE O NJEGOVIM DRUGOVIMA Ovo su pokazali rezultati njihovih testova

U međuvremenu, osim policije, u potragu za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27) uključeni su i srpski alasi koji reke poznaju bolje nego svoj džep. Kako saznajemo, njima su podeljene slike nestalog, uz molbu da tokom ribarenja obrate pažnju na reku i priobalje i ukoliko nešto primete, odmah da ih obaveste.

Otac: Ne idem nikud bez sina

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, za medije je rekao da je obavešten o potrazi, ali da nema novih informacija.

- Pretraga ide svojim putem, nažalost, nemamo novih informacija. Pita me policija neke stvari tako da vidim da se otklanja puno dilema. Ja sam laik, ali vidim da se radi. Informacija ima mnogo, ali ne onih koje očekujemo, nažalost - rekao je Nenad.

On je istakao da nigde neće otići dok se ne pronađe njegov sin.

- Čekam Mateja i siguran sam da će MUP Srbije uraditi sve da do Mateja dođem, da dođemo svi zajedno. Božić je, treba se nadati - rekao je on i zahvalio se svim ljudima i policajcima koji učestvuju u potrazi.

Nenad je imao razumevanje i za prijatelje njegovog sina.

- Utučeni su jer su izgubili ili privremeno, bože daj privremeno, svoga prijatelja od prvog razreda osnovne škole - rekao je neutešni otac.

Mateja su kamere snimile kako trči ulicama prestonice, a zatim se spušta na jedan ponton kod restorana „Savanova“. Ovaj trag naveo je beogradsku policiju da potragu koncentriše u delu Save kod Beton hale i nizvodno do ušća. Međutim, kako je vreme odmicalo, teren potrage se proširio, pa je naloženo svim područnim policijskim stanicama da češljaju Dunav i nizvodno sve do Smedereva.

NEKA MATEJEVI DRUGOVI KAŽU ZAŠTO JE TRČAO  Policijski forenzičar Časlav Ristić prozvao prijatelje nestalog Splićanina

Foto: Alo.rs

Nenad Periš

Kako saznajemo, dok policajci pretražuju priobalje reke i mesta gde su ranije isplavavala tela utopljenika, u potragu za Perišem su uključeni i alasi koji su dobili jasna uputstva šta da rade.

- Kontaktirali su sa mnom iz policije i dali sliku mladića. Ne samo meni već i ostalim mojim kolegama. Svi smo radi da pomognemo i ukoliko na nešto naletimo, obavestićemo nadležne - rekao je jedan od njih.

On je dodao da loše vreme i razne materije koje reke sa sobom nose dosta otežavaju potragu jer u takvim uslovima nije bezbedno biti na reci.

- Ono što vidite da pluta na površini je samo deo koji reka sa sobom nosi, problem je ono što se ne vidi a pluta ispod površine - rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ja

10.01.2022 14:13

Drugovi sve znaju al imaju kao koronu izbegavaju al i na poligrafu je utvrdjeno da ne govore istinu a sad su kuci tu zasticeni kao beli medvedi

Ja

10.01.2022 14:15

Prijatelji znaju odgovore na pitanja al sas su kuci i zasticeni su kao beli medvedi