STIGLI PRVI REZULTATI ISTRAGE STRAVIČNE NESREĆE Evo šta je bilo kobno po četvoricu mladića koji su stradali kod Novog Pazara
Foto: privatna arhiva

Amel Ibrahimović (21), Amar Ujkanović (21), Senad Đerlek (22) i Mithat Hamidović (23) kobne večeri bili su u "golfu", kad su u blagoj krivini udesno prešli u suprotnu traku, ili usled nepropisnog preticanja ili zbog proklizavanja, pa su direktno udarili u drugi "golf", u kom je povređena tročlana porodica - otac, trudna supruga i njihovo trogodišnje dete.

Inače, na ovoj opasnoj deonici Ibarske magistrale, koja vodi ka Kosovu i Metohiji i Crnoj Gori, u poslednjih nekoliko godina nastradalo je petnaestak ljudi.

Prosvetni radnik Haris Ibrahimović, koji je brat od strica nastradalom Amelu, ispričao nam je posle tragedije da je ova saobraćajnica nebezbedna i rizična.

- Relacija od Novog Pazara do Lukara je zapostavljena u bezbednosnom smislu. Imamo tu osnovnu školu "Jošanicu", deca nam tu idu, a nema ni pešačkog prelaza, ni ležećeg policajca... Deca su tu ranije ginula - poručio je Ibrahimović, koji je bio nastavnik četvorici stradalih mladića.

Inače, odmah nakon poslednje tragedije zasedao je Gradski savet za bezbednost saobraćaja i doneta je odluka da saobraćajni stručnjaci obave takozvanu dubinsku analizu saobraćajnice, koja u Novom Pazaru važi za crnu tačku.

Izvor iz istrage objašnjava da je policija obavila detaljan uviđaj tragičnog udesa i da su svi detalji fotodokumentovani.

- Policija je tokom uviđaja sve fotodokumentovala, a vozila su prebačena u dvorište Policijske uprave. Dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je do udesa došlo zbog neprilagođene brzine i zbog toga što je automobil, u kojem su bili mladići, prešao u suprotnu traku. Nakon direktnog sudara, automobil je izleteo sa kolovoza.
Prema rečima našeg sagovornika, ovaj putni pravac je rekonstruisan pre nekoliko godina, ali postoje blage i dugačke krivine, koje "prevare" vozače.

 

Komentari (0)

Loading