IDEŠ U KANADU: Propali reper u Hrvatskoj glumio Šiptara iz zemunskog klana!
Foto: Alo.rs

Hrvatska policija razbila je kriminalnu grupu koja se sumnjiči da je organizovala bombaški napad na porodicu zagrebačkog narko-bosa, a koju povezuje jedan neobičan detalj. Bandu kolokvijalno nazivaju „Srbi“, a članovi su se poistovetili sa nekadašnjim zemunskim klanom Dušana Spasojevića Šiptara!

Kao i „zemunci“ Dušan Spasojević i Mile Luković, ovu kriminalnu organizaciju osnovali su kumovi Viktor Milaković i Leo Zdenjak. Na svom torzu svi su istetovirali reči „Ideš u Kanadu“, sleng koji su pripadnici zemunskog klana koristili za ubistvo. Zdenjak je otišao i korak dalje, slikao se kao pokojni Dušan Spasojević Šiptar ispred Ajfelovog tornja u Parizu. Kako prenosi index.hr, čak je i podigao tri prsta! Ova banda sebi je nadenula ime „bratva“, ali su ih u hrvatskom podzemlju zvali „srbi“.

IDEŠ U KANADU: Propali reper u Hrvatskoj glumio Šiptara iz zemunskog klana!

Foto: Alo.rs

Zemunci u Parizu

Prema pisanju hrvatskih medija, u akciji Uskoka uhapšeno je ukupno osam pripadnika ove bande, koja se tereti za planiranje više likvidacija. Sve je počelo kao osveta zagrebačkom narko-bosu Tomislavu Sučiću koji je u zatvoru u Remetincu sa svojim kumom Tomislavom Sabljom maltretirao i ponižavao Zdenjaka!

Dečko iz Beograda

Da se nisu samo „ložili“ na kriminalce iz Srbije, već da su sa njima i sarađivali, pokazala je još jedna poruka koju je Milaković poslao Jandriću kada su planirali još jednu likvidaciju.

„Brate, on ako nema muda, doći će dečko iz Beograda. Neka ga vozi, ovaj će ga izbušiti ko konja. Završit ću ti to, samo bez presinga. Ja to natenane pripremam“, pisalo je u poruci.

Pošto nisu mogli da dođu do njega, Zdenjak i Milaković su odlučili da mu ubiju suprugu i dvoje dece! U maju ove godine postavili su pola kilograma TNT-a ispred ulaznih vrata Sučićevog stana.

IDEŠ U KANADU: Propali reper u Hrvatskoj glumio Šiptara iz zemunskog klana!

Foto: Alo.rs

Milakovićev nastup na festivalu " Dora" za pesmu Evrovizije

Međutim, Sučićeva žena je čula zvuk sagorevanja štapina, pa se sklonila u kuhinju, dok su se deca nalazila u drugoj sobi. U eksploziji ona je zadobila samo lakše povrede, a  deca su prošla nepovređena.  

Upali u klopku FBI

Klan Milakovića i Zdenjaka uhapšen je u jednoj od najvećih međunarodnih akcija američkog FBI, u kojoj je širom sveta palo više od 800 osumnjičenih zbog raznih krivičnih dela.

Kako smo već pisali, FBI je razvio aplikaciju Anom za kriptovane telefone, sličnu aplikaciji Skaj, i podmetnuo ju je kriminalcima širom sveta. Agenti su mesecima prikupljali poruke koje su razmenjivali, a onda krenuli u akciju.

Grupa je pala zahvaljujući porukama koje su razmenjivali preko aplikacije Anom. Tako je otkriveno da su planirali i ubistvo osobe koja je imala sukob oko droge sa takođe uhapšenim Darkom Jandrićem. Pošto ni do njega nisu mogli da dođu, Milaković je Jandriću predložio da i njemu „odradi ženu ili ćerku“!
„Molim boga da nam oprosti sve grehe i da bude milostiv na nebeskom sudu. No, nas brine samo onaj zemaljski sud, opštinski, županijski. Ne dao nam bog problema jer je ulog veliki, život. Neka nas sreća prati, a dušmani nestanu“, odgovorio je Jandrić u jednoj poruci Milakoviću!

IDEŠ U KANADU: Propali reper u Hrvatskoj glumio Šiptara iz zemunskog klana!

Foto: Alo.rs

 

Spacijalci ga izneli iz šoping mola!

Leo Zdenjak odranije se nalazi u pritvoru jer je krajem prošle godine pao zbog iznude. On je uhapšen u šoping centru „Arena“ u Zagrebu prilikom primopredaje novca, u spektakularnoj akciji interventnog tima policije. Hapšenje su mobilnim telefonima snimali brojni posetioci, jer su Zdenjaka policajci bukvalno izneli iz tržnog centra!

 

Inače, pre nego što se upustio u kriminal, Viktor Milaković je bio reper! Pre 11 godina on je osnovao grupu, a da je i tada imao afinitete prema podzemlju pokazuje naziv benda - „Alibi“. Nastupao je 2010. godine na Dori, hrvatskom izboru za pesmu Evrovizije,  sa pesmom „Prvi pogled“. Bili su prvi reperi koji su nastupili na ovom takmičenju, a njihova pesma je tada na hrvatskim stranicama Eurosonga zauzela treće mesto.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading