DIJANA HTELA DA BEŽI KOD ZVICERA Otkrivamo zbog čega je bivša državna sekretarka vraćena u pritvor
Foto: Alo.rs

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, koju terete da je štitila Velju Belivuka i bosanskog kriminalca Darka Eleza, planirala je bekstvo iz zemlje! Upravo to je i bio glavni razlog njenog ponovnog pritvaranja, saznaje Alo!.

Bivša šefica u MUP preksinoć je uhapšena u jednom beogradskom kafiću i vraćena u pritvor Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, iz kojeg je ne tako davno puštena da se brani sa slobode. 

DIJANA HTELA DA BEŽI KOD ZVICERA Otkrivamo zbog čega je bivša državna sekretarka vraćena u pritvor

Alo

 

Nakon što je dva meseca provela u ćeliji, Dijana se odmah po izlasku na slobodu oglasila na Instagramu?! „Malo sam se vratila”, napisala je uz svoju fotografiju. I bila je u pravu. Nakon tačno dve nedelje ona se ponovo našla iza rešetaka, jer je postajala ozbiljna opasnost da će pobeći iz zemlje.

DIJANA HTELA DA BEŽI KOD ZVICERA Otkrivamo zbog čega je bivša državna sekretarka vraćena u pritvor

Alo

 

- Tužilaštvo je predložilo da joj se odredi pritvor po dva nova osnova. Jedan od njih su bile ozbiljne indicije da Hrkalovićeva planira da beži. Međutim, Specijalni sud je to ignorisao i pustio je da se brani sa slobode. Žalba tužilaštva Apelacionom sudu je, srećom, usvojena - objašnjava dobro obavešteni izvor Alo!.

Prema rečima našeg sagovornika, bivša državna sekretarka je uhapšena u poslednjem času, jer je, prema operativnim saznanjima, uveliko „pakovala kofere“.

DIJANA HTELA DA BEŽI KOD ZVICERA Otkrivamo zbog čega je bivša državna sekretarka vraćena u pritvor

Alo

 

- Ona je bila sve vreme na „merama“ i toga je i sama bila svesna. Iako je bila veoma oprezna, nije uspela da u potpunosti sakrije svoje namere. Policija je primetila da se Hrkalovićeva priprema za put, ali kada i na koji način, policija zasad nije uspela da otkrije. Nije isključeno da je, još dok je bila na vrhuncu moći, sebi sredila lažna dokumenta za koja niko ne zna - kaže naš sagovornik.

Jedna od pretpostavki je da je ona planirala da se domogne jedne susedne zemlje odakle bi avionom pobegla na drugi kontinent.

- To su šeme koje su koristili Radoje Zvicer i njegov kavački klan. Zbog toga se ne isključuje da je preko posrednika nekako uspela da stupi u kontakt s njim i zamoli ga za „uslugu“. Verovatno je i planirala da pobegne upravo kod njega - dodaje naš sagovornik.

DIJANA HTELA DA BEŽI KOD ZVICERA Otkrivamo zbog čega je bivša državna sekretarka vraćena u pritvor

Alo

 

Podsetimo, i sam Zvicer je pobegao nakon hapšenja Veljka Belivuka u Beogradu. Prema nepotvrđenim informacijama, on se domogao Albanije, odakle je odleteo u Južnu Ameriku, gde se navodno i danas krije.

Beg iz pritvora Specijalnog suda nemoguć!

Pritvorska jedinica Specijalnog suda, u kojoj je smeštena Dijana, nekada je bio vojni zatvor i beg iz njega je praktično nemoguć!

 

Već menjala identitet

Hrkalovićeva je po odlasku iz policije promenila identitet na četiri meseca. Ona je 19. jula 2019. kod matičara na opštini Zvezdara promenila lično ime u Nika Rina. Potom, 27. novembra 2019, četiri meseca kasnije, kod matičara na opštini Voždovac ponovo je vratila svoje staro - Dijana Hrkalović. Interesantno je da je prezime Rina uzela od jednog od najvećih italijanskih mafijaša svih vremena Salvatorea Totoa Rine.

Samo zid u dvorištu visok je oko pet metara i dodatno je obezbeđen metalnim šiljcima, a oko zatvora dežuraju pripadnici Žandarmerije pod punom opremom.

U zatvorskom delu zgrade nalazi se oko 35 ćelija koje mogu da prime do 140 osoba.

Bezbednosni sistem pojačan je video-kamerama koje pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prate iz komandnog centra smeštenog u Ministarstvu pravde.

Stigla je sudbina Krvave Meri

Kako je Alo! pisao, Dijana Hrkalović je prljave poslove i organizaciju zločina kavačkog klana u kojima je učestvovala obavljala inspirisana likom Marije Ličardi (70) iz Napulja, koja je tri decenije rukovodila ozloglašenim klanom Kamora. Izvor Alo! koji je dugo sarađivao s Hrkalovićevom dok je bila državni sekretar MUP kaže da je ona bila opčinjena ovom mafijašicom koja je odgovorna za više stotina ubistava u Italiji i ostalim evropskim državama i po kojoj je snimljena serija „Gomora”.

Marija Ličardi je bila poznata pod nadimcima Malena, Mama Kamora, Krvava Meri i Kuma mafije, a interesantno je da je uhapšena 7. avgusta ove godine na aerodromu u Rimu, i to dok je pokušavala da pobegne u Španiju!

Putovala u UAE, krila se u Izraelu

Pre hapšenja Dijana Hrkalović je često putovala van zemlje, a najčešće je boravila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Upravo se ova zemlja često spominjala u policijskim istragama širom planete kao utočište jednog od vođa takozvanog balkanskog kartela koji je švercovao kokain iz Južne Amerike. Druga omiljena Hrkalovićkina destinacija bila je Izrael. Jednom prilikom je u Tel Avivu provela 45 dana iako je i dalje bila na poziciji u MUP. Spekulisalo se da se tamo sklonila od „škaljaraca“ koji su želeli da joj se osvete.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading