KO JE UHAPŠEN ŽANDARM ZBOG ORUŽJA I MUNICIJE? Bio u mirovnoj misiji na Haitiju, padobranac, specijalac
Alo.rs

 

Jedan od najsposobnijih pripadnika Žandarmerije, dobar padobranac, alpinista, pravi specijalac - ovako kolege opisuju V. I. (42), pomoćnika komandanta niškog Odreda Žandarmerije koji je uhapšen zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, pretresom njegovog stana i službenih prostorija pronađeno je 5.400 komada municije različitog kalibra, pet tromblonskih trenutnh mina, osam šok bombi, ručna bomba i pištolj na kojem je izbrisan serijski broj.

Kolege uhapšenog žandarma kažu da veruju da je V. I. završio iza rešetaka zbog nemarnog odnosa prema poslu.

- Previše je bio opušten, imao je podršku starešina pa se zaneo. Često je išao na obuke i lako se može desiti da je postao žrtva sopstvenog nemara. Jednostavno, mrzelo ga je da vrati oružje u magacin iako je najstrože zabranjeno da se nakon vežbi ne razduži. Sam je kriv, ali samo zbog neodgovornosti i neopreznosti. Ovo iz razloga što bi se još nekako moglo pomisliti da je municiju recimo hteo da proda, ali da mu to nije bila namera dokazuju te tromblonske mine. Njih niko ne bi kupio, nije ih vratio u magacin iz čistog nemara, već ih je držao u stanu i u svojoj kancelariji - navodi sagovornik.

Uhapšeni žandarm je 2010. godine sa još četvoricom kolega 12 meseci proveo u mirovnoj misiji u Haitiju nakon što su ovu karipsku zemlju zadesili zemljotresi kolera. Oni su štitili pripadnike UN i haićanske političare tokom predsedničkih izbora s obzirom na to da su državu potresali i politički nemiri. Kako se tada pisalo u srpskim medijima, V. I. je konkretno čuvao policijskog komesara tokom boravka u gradu Hinču, jednoj od "neuralgičnih" tačaka u toj ostrvskoj državi.

Kada se vratio, 2011. godine, ustrojen je Prvi odred za brze intervencije koji je objedinjavao tadašnje specijalističke čete svih odreda Žandrmerije, zajedno sa Ronilačkim centrom. Dužnost komandanta odreda poverena je baš V. I., kako se navodi u odluci u formiranju, iskusnom starešini i specijalisti padobranstva sa više od hiljadu skokova.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading