ZAPALIĆEMO SE AKO NAM UZME KUĆU Moler iz Kragujevca i njegova majka žrtve zelenaša Marinka Milićevića
Ucentar

Moja majka i ja ćemo se zapaliti ako zelenaši dođu da nam uzmu kuću. Pozajmio sam 9.000 evra od Marinka i ne bežim od duga, ali ne dam da mi zbog toga otmu imanje vredno preko 200.000 evra! Izgorećemo zajedno sa kućom!

Ovako je moler Vladan Radenković (47) iz Kragujevca za lokalni portal „U centar“ opisao torturu kroz koju prolazi sa porodicom nakon što je 2018. godine pozajmio novac od zelenaša Marinka Milićevića (40) i njegove vanbračne supruge Jelene Đ. (31), koji su uhapšeni zbog sumnje da su u proteklih sedam godina od brojnih dužnika lažnim ugovorima o zajmu oduzeli 30 stanova, kuća, poslovnih prostora i građevinsko zemljiše u vrednosti više od 45 miliona dinara.

Radenković tvrdi da je pre tri godine bio primoran da pozajmi novac od Milićevića da bi rešio probleme posle očeve smrti i pokrenuo posao.

- Za tu pozajmicu mi je tražio da mu prepišem kuću u naselju Vinogradi u Kragujevcu. Ona ima 200 metara kvadratnih i vredi preko 120.000 evra. Međutim, papiri još nisu bili završeni, pa sam mu kao garanciju preneo plac u Jovanovcu. Kasnije smo se dogovorili da mu prepišem kuću, a da mi on vrati papire za plac i da mu kuća ostane kao garancija dok mu ne vratim 9.000 evra i kamatu - objašnjava Radenković za „U centar“.

ZAPALIĆEMO SE AKO NAM UZME KUĆU Moler iz Kragujevca i njegova majka žrtve zelenaša Marinka Milićevića

Ucentar

 

 

Sud odlučio u korist zelenaša

Vladan Radenković izjavio je da je sudski spor s Milićevićem dobio pred Osnovnim sudom, ali da je presuda kasnije preinačena u korist zelenaša i da je predmet potom prosleđen Kasacionom sudu.

- Drhtimo i ne spavamo tri godine. Hvalio nam se da ima vezu sa izvršiteljima, radi sa policijom, sudstvom... Nek se svi paze! Zna se da je mnoge Kragujevčane zavio u crno - rekao je Radenković.

Kako kaže, na kraju su zelenašu pripali i kuća i plac i sada strahuje da će njega i njegovu majku neko od Milićevićevih pomoćnika izvršitelja isterati na ulicu. 

- Prepisao sam mu kuću računajući da će da mi vrati plac. Pare mi je davao na kašičicu i nije mi vratio papire. Svaki put kad sam mu tražio papire dobijao sam pretnje, a kamatu je dizao na 30 odsto nedeljno. Pretio mi je policijom iz Kragujevca, sudom, mafijom, dolazio mi je na vrata. Umalo mi majka nije umrla. Dogovorili smo se da, ako dođu izvršitelji, zapalimo kuću i da s njom izgorimo. Prevaren sam, a ne znam ni sam kako - priseća se moler.  

ZAPALIĆEMO SE AKO NAM UZME KUĆU Moler iz Kragujevca i njegova majka žrtve zelenaša Marinka Milićevića

Ucentar

 

Podsetimo, Milićević i njegova nevenčana supruga Jelena uhapšeni su zbog sumnje da su od 2014. godine građanima Kragujevca i okoline pozajmljivali novac pod kamatom za koju su se usmeno dogovarali. Sačinjavali su ugovore o zajmu koje nisu overavali kod javnog beležnika, a potom pokretali sudske postupke protiv osoba koje novac nisu mogle da vrate nakon što su prethodno upisivali da su im na ruke dali znatno veći iznos od stvarnog. Od građana koji nisu mogli da izmire dugovanja zahtevali su da im predaju nepokretnosti. Sumnja se da je ukupno zaradio više od 850.000 evra, piše Ucentar.

Saučesnici im advokati, stomatolozi i političari

Izvor portala „U centar“ tvrdi da je Milićević imao brojne saučesnike, među kojima su i lokalni funkcioneri.

- Umešani su advokati, vlasnici apoteka, šest stomatologa, političari, sudstvo. Novac su uglavnom davali na pet odsto mesečno, a neki i na deset, nakon čega je Milićević pronalazio žrtve. Ako on propeva, popadaće mnogi u ovoj aferi - rekao je izvor tog portala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
srba

24.12.2021 07:34

Robija i da mu se oduzme imovina ,u Kini bi ovakvog zelenasa streljali po kratkom postupku.Inace ima ih svuda po Srbiji ,treba to detaljno ispitati jer su mnogi zelenasi povezani

Ratko

24.12.2021 07:42

Za monstruma-kamataša sve ispod 20 g je nagrada.Plus sve mu oduzeti i vratiti ljudima.

BANini

24.12.2021 07:47

Zelenas je kriv samo sto nije platio porez drzavi, a vi gospodo ste isli njemu ne noge i pristali na njegove uslove(sve banke daju razlicite uslove i traze garancije).