"NABACIVALA" POSLOVE OD 880 MILIONA Detalji sa saslušanja bivše pomoćnice direktora Uprave carina Sofije Radulović
Uprava Carina Republike Srbije

Po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal u sredu je uhapšena Sofija Radulović (48), bivša pomoćnica Miloša Tomića, nekadašnjeg direktora Uprave carina za sektor finansijske investicije i pravne poslove zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj u vezi sa javnim nabavkama 2017 i 2021. Kako saznajemo, ona je u sredu saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Na teret joj se stavlja da je 2017, dok je bila zaposlena u Upravi carina, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, pribavila korist grupi ponuđača iz Beograda, Nemačke i Hongkonga, tako što im je dala prednost u otvorenom postupku javne nabavke elektronskih lokatora, čija je vrednost 875.241.600 dinara.

Takođe, ona je, kako se sumnja, ove godine pribavila korist jednom ponuđaču iz Beograda tako što mu je dala prednost u otvorenom postupku javne nabavke uređaja za kontrolu radioaktivnosti, čija je vrednost 7.048.069 dinara. Sofija Radulović je bila imenovana za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave carina - Sektor za finansijske, investicione i pravne poslove u Ministarstvu finansija i tu funkciju je obavljala do maja meseca ove godine, kada je napustila Upravu carine.

Prema nezvaničnim informacijama, ona se porodila pre mesec i po dana. Prema nekim informacijama, Radulovićeva se u vreme Tomićevog mandata za sve pitala u Carini, jer je on navodno jednom nedeljno dolazio na posao. Ona je, navodno, među prvim dobila otkaz po dolasku novog direktora Branka Radujka.

I TOMIĆ DAVAO ISKAZ

I bivši šef Sofije Radulović, Miloš Tomić u martu je bio saslušan u svojstvu građanina u Služni za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije. Njega su tada, sa još nekoliko osoba iz Carine i privatnih firmi, saslušavali u vezi sa navodnim malverzacijama sa naftom i cigaretama.

Tada je objavljeno da su pripadnici MUP, prema nezvaničnim informacijama, vodili predistragu o milionskoj pljački u Upravi carina, kao i o rasvetljavanju svih malverzacija u ovoj državnoj firmi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading