PRODUŽEN PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ Petorka ostaje iza rešetaka
Foto: Alo.rs

Džonić i njegovi sinovi uhapšeni su 21. oktobra ove godine, a dan kasnije i braća Milošević poznata kao „Jojke“. Goran se sumnjiči da je brata od tetke i njegovu porodicu u noći između 26. i 27. septembra usmrtio hicima iz pištolja u atalu sela Moravac gde ih je namamio pričom da mu je potrebna pomoć jer mu se vozilo pokvarilo.

Njegovi sinovi se sumnjiče da su takođe učesvovali u zločinu, ali se tužilaštvo još ne izjašnjava o njihovoj ulozi iako je nesumnjivo da nisu bili direktni izvršioci jer i jedan i drugi imaju neoborive alibije. Braća Milošević uhapšena su nakon što ih je Džonić optužio da su oni inspiratori, ali i direktni izvršioci nezapamćenog zločina. Pritvor im je poslednji put produžen 19. novembra, a kako je rok ove mere istekao po prethodnom rešenju, danas je odlučeno da bude produžen.


Kako saznajemo, iako je istraga smrti Gorana Đokića, njegove supruge Lidije i dvadestpetogodišnje ćerke Lidije pri kraju, tužilaštvo smatra da još postoje razlozi da osumnjičeni ostanu u pritvoru.

- Goranu Džoniću je pritvor produžen kako ne bi uticao na nesaslušane svedoke dok osnov za to što će i ostali ostati iza rešetaka je uznemirenje javnosti i visina zaprećene kazne jer Zakonik o krivičnom postupku za ovo delo prodviđa i doživotnu robiju – rečeno je u Višem sudu.

Istraga se nastavlja 23. decembra kada treba da budu saslušana još dva svedoka, majka Gorana Đokića Stojanka i Goranov rođak, Ivan Džonić kome je vratio pozajmicu od novca za koji se smatra da je ukrao od Đokića. Do sada izvedeni dokazi, uključujući i DNK tragove, terete isključivo Gorana Džonića.

Komentari (0)

Loading