DVA USB-A SA PODACIMA O MILIONIMA EVRA BELIVUKOVE EKIPE Policija otkrila šta se na njima nalazi, da se čovek zaledi!
Alo

Policija ima podatke o fleš memorijama s brojevima tajnih računa, trgovini bitkoinima i drugim novčanim transakcijama bande Belivuk-Miljković.

Istražni organi Srbije došli su do podataka da su Veljko Belivuk, Marko Miljković i još dvojica članova njihove ekipe beležili najpoverljivije podatke o zaradi i ulaganjima na tajnim fleš memorijama, koje su dobro sakrili. Veruje se da je jedan od te dvojice saradnika vođa klana koji znaju detalje o kretanjima prljavog novca vođa "Principa" najobrazovaniji član klana, IT stručnjak Srđan Lalić.

- Lalić je nabavio kodirane Skaj telefone za ceo klan i informisao svoje vođe o trgovini bitkoinima i vodio taj posao za njih. Pored toga, trudio se da zadobije što veće poverenje Velje i Mesara i postao je najsvirepiji monstrum i mučitelj koji je čupao nokte žrtvama armiračkim kleštima, pekao ih peglom, vadio im oči i sekao ih po butinama i zadnjicama da bi trpeli što veću bol, o čemu svedoče pronađene fotografije iz kuće strave u Ritopeku - otkriva izvor.

Sumnja se da su Belivuk i Miljković po hapšenju nekome od najbližih, tokom posete u pritvoru, otkrili gde su sakrivene mini-memorijske kartice, jedna s podacima o bitkoinima, a druga s najvećim novčanim transakcijama koje su obavili. Neke procene ukazuju da je samo trgovina bitkoinima bila teška možda i celih 70 miliona evra. Vođe pohapšenog klana su vrlo svesne da bi otkrivanjem ta dva USB sebi presudili i da nisu počinili zverska ubistva i otmice ljudi, pa im je stalo da se za njih nikada ne sazna i da slučajno ne dospeju u ruke inspektora.

- Policija je posle hapšenja Belivuka i Miljkovića s klanom u februaru ove godine pronašla nekoliko štek-stanova u kojima su, osim dokaza o zlodelima, zlostavljanju ljudi i njihovim ubistvima, pronašli kompjutersku opremu, drogu i novac u različitim valutama. Samo su u štek-stanu na Novom Beogradu, obezbeđenom blindiranim vratima i prozorima, koji su koristile vođe klana kao mafijaški trezor, pronašli deset miliona dolara u bitkoinima i oko 100.000 evra u kešu. Belivuk je, prema pretpostavci i shodno kretanjima na narko-tržištu, bitkoinima plaćao drogu kartelima iz Južne Amerike - otkriva izvor iz istrage.

Zvicer ih plaćao roleksima

U stanovima Velje Nevolje i Marka Mesara pronađeni su ručni satovi roleks i brajtling, vredni 36.400 evra, koje su navodno dobili od vođe "kavčana" Radoja Zvicera, ljubitelja luksuznih satova. Pretpostavka je da je Nevolju i Mesara nakon počinjenih otmica i ubistava za "kavčane" Zvicer plaćao skupim satovima, ali oni su se preko skaja međusobno žalili da im daje mrvice naspram njihovih zasluga.

- U Belivukovom stanu na Zvezdari pronađeni su muški roleks, vredan 17.000 evra, zlatni lanac sa 19 pločica, na kojima je ugravirano njegovo i ime njegove supruge Bojane, kao i njihovo dvoje maloletne dece. Kod Miljkovića u kući pronađena su dva skupocena muška roleksa, preskupi srebrnozlatni, ali i jedan jeftiniji, kao i jedan brajtling s crnom kožnom narukvicom, vredan 2.200 evra. Na komodi u Markovoj dnevnoj sobi nađena je zlatna ogrlica s ugraviranim imenima Marko i njegove supruge Tanje, kao i dvojice njihovih sinova - otkrio je dobroobavešteni izvor.

Stručnjaci objašnjavaju da je kriptovaluta poput bitkoina elektronski novac koji nije pod nadzorom banaka, a kupac kriptovaluta ne mora da ostavi nijednu ličnu informaciju, tako da je za kriminalce to najbezbedniji način trgovine. Istovremeno, transport droge je skoro jednak problem kao i njeno plaćanje jer se teško švercuju ogromne količine keša, pa su Belivuk i "kavački klan", kako je pokazala istraga, veliki deo bogatstva stečenog kriminalom prebacili u bitkoine. Sve o tim transakcijama su beležili na jednom USB, dok su na drugom ubeležene trgovine stanovima, luksuznim automobilima, satovima i zlatom.

U petak na saslušanju za pranje novca

Miljković, Belivuk i njihov saradnik Filip Ivanovski 17. decembra će se izjašnjavati o krivičnom delu pranje novca u sklopu istrage pokrenute prošle nedelje nakon saslušanja njihovih supruga Bojane Belivuk, Tanje Miljković i Marije Milutinov. S njima je saslušana i Veljina tašta Snežana Đorđević, pa su sve četiri iste večeri puštene da se brane sa slobode iako im je bilo određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading