BRITANCI OTKRILI MILOV KOKAIN? Bezbednosne službe s ostrva u tajnosti sprovele akciju rekordne zaplene narkotika u zetskom selu Mojanovići
Foto: Alo.rs

Pošiljku s 1,5 tona kokaina koja je 26. avgusta pronađena u paketima s bananama u zetskom selu Mojanovići u Crnoj Gori, otkrile su bezbednosne službe Velike Britanije. One su iz akcije isključile sve crnogorske istražne organe zbog sumnje da tamošnji političari, s predsednikom države Milom Đukanovićem na čelu, sarađuju s narko-kartelom koji stoji iza šverca droge!

Kako Alo! saznaje, Britanci su istragu doslovno krili od svojih kolega iz Crne Gore jer su se pribojavali da bi neko iz samog vrha te države mogao da obavesti švercere i na taj način ugrozi najveću zaplenu kokaina na Balkanu. 

BRITANCI OTKRILI MILOV KOKAIN? Bezbednosne službe s ostrva u tajnosti sprovele akciju rekordne zaplene narkotika u zetskom selu Mojanovići

Foto: Alo.rs

Budimir Krstović foto: E-stock

To potvrđuju i reči Nebojše Medojevića, lidera Pokreta za promene, koji je izjavio da su britanske službe iz istrage isključile čak i Agenciju za nacionalnu bezbednost, koja je jedini legalni partner stranih službi u sprovođenju zajedničkih međunarodnih akcija.

- Zaobiđeno je i Ministarstvo odbrane, koje je takođe jedini kontakt za razmenu poverljivih informacija sa NATO. Zaobiđeno je Glavno specijalno tužilaštvo, koje je po zakonu jedino zaduženo za gonjenje krivičnih dela koji su u vezi sa organizovanim kriminalom, posebno transnacionalni. Isključeno je i Specijalno policijsko odeljenje, koje je bilo prvopozvano da otkriva i sprovodi radnje u ovoj akciji, kao i Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u policiji - tvrdi Medojević.

Kada ćemo saznati ko je vlasnik pošiljke?

Nebojša Medojević je postavio i pitanje zašto je istraga stala samo na prevoznicima, za koje ne postoje nijedan dokaz da su imali kontakte s narko-kartelima iz Ekvadora ili Kolumbije.

- Kako je roba plaćena, kome bi bila distribuirana u Crnoj Gori ili van nje? Ko su stvarni vlasnici pošiljke? Zašto koordinator svih koordinatora svih službi ne daje odgovore na ova važna pitanja? - interesuje se lider PZP.

On smatra da su se šverceri spasli hapšenja jer je najverovatnije neko iz političkog miljea tada dobio informaciju o akciji.

- Verovatno da je ta osoba koja je dojavila informaciju narko-kartelu to saznanje dobila suviše kasno da bi šefovi kriminalaca svojim političkim vezama mogli da spreče akciju. Spaslo ih je to što nisu došli po pošiljku. Tako su sprečili i razotkrivanje ključnih ljudi kartela. Ne verujem da su šverceri imali pomoć policije i carine, pa bi trebalo istražiti koja je osoba iz politike imala informaciju o akciji - objašnjava lider PZP.

BRITANCI OTKRILI MILOV KOKAIN? Bezbednosne službe s ostrva u tajnosti sprovele akciju rekordne zaplene narkotika u zetskom selu Mojanovići

Foto: Alo.rs

Marina Krstović foto: E-stock

Podsetimo, sumnja se da je kokain s bananama 24. avgusta stigao u luku Bar brodom „MSC Šarlot“, a da je dva dana kasnije prevezen teretnjakom u selo Mojanovići, u skladište čiji su vlasnici biznismen Budimir Budo Krstović (66)  i njegova ćerka Marina (27), koji su te večeri uhapšeni. Pošiljka je, kako je objavljeno, namerno propuštena prilikom skeniranja na carini kako bi se „konačno otkrili šverceri“.

Prve informacije iz istrage ukazale su da iza krijumčarenja stoje članovi škaljarskog klana, ali osim Budimira i njegove ćerke Marine, niko nije uhapšen kao osumnjičeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading