KLUPKO SE ODMOTAVA Ostaci ubijenog škaljarca Mileta Radulovića pronađeni na Lovćenu
Printscreen

Odmah po hapšenju Novljanina Petra Đurovića (34) zbog sumnje da je sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem učestvovao u otmici i ubistvu Mileta Radulovića Kapetana (51) iz Kragujevca, crnogorska policija je saopštila da  posmrtni ostaci koje su istražitelji u julu pronašli na padinama Lovćena pripadaju ovom „škaljarcu“!

Đurović je uhapšen u četvrtak, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ga sumnjiči da je kao saizvršilac, osim u otmici i ubistvu Radulovića, učestvovao i u prikrivanju tragova tog zločina. Lisice su mu stavljene u podgoričkom lokalu „Unico“ u Ulici Ivana Vujoševića. Nakon hapšenja, negirao je krivicu, ali nije želeo da odgovara na optužbe.

Radulović je otet 14. oktobra 2020. godine, na dan kada su u kući u Spužu Veljko Belivuk i Marko Miljković ubili Baranina Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića. Radulovića su ostavili živog jer su hteli da preko njega u smrtonosnu klopku namame i druge pripadnike škaljarskog klana. Iz Spuža prebacili su ga na tajnu lokaciju na području Kotora, gde ga je Đurović dva meseca držao u zatočeništvu, a onda ga i ubio 21. decembra 2020. godine. Kako se sumnja, on ga je žicom zadavio po nalogu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kada im više nije trebao. Beživotno telo Radulovića potom je odvezeno i bačeno na području Lovćena.

KLUPKO SE ODMOTAVA Ostaci ubijenog škaljarca Mileta Radulovića pronađeni na Lovćenu

Printscreen

 

 

I u Spužu imali kuću strave

Da je klan Velje Nevolje sejao smrt i u Crnoj Gori, do detalja je ispričao i njegov blizak saradnik Bojan Hrvatin. Tamošnja policija zbog toga sumnja da je i u Spužu postojala kuća strave poput one u Ritopeku.

Hrvatin je sa tužilaštvom sklopio sporazum o svedočenju na osnovu kog je pristao da ispriča sve o krivičnim delima i funkcionisanju grupe u zamenu za blažu kaznu.

Tužilac Saša Čađenović je rekao da su organizatori kriminalne organizacije prethodno pretili Raduloviću da mora da oda podatke koje njih interesuju ili će ga mučiti i ubiti.

- On je pristao i omogućio im da preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije „Skaj“ drugim pripadnicima suprotstavljene kriminalne grupe („škaljarcima“) šalju pisane poruke u ime Kapetana. Cilj je bio da se te osobe namame na unapred pripremljene lokacije gde su bili ubijani. Raduloviću su obećavali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti - navodi se, pored ostalog, u zahtevu za provođenje istrage.

KLUPKO SE ODMOTAVA Ostaci ubijenog škaljarca Mileta Radulovića pronađeni na Lovćenu

Printscreen

 

 

Odale ih poruke

Ključni dokazi protiv Belivuka i Miljkovića otkriveni su zahvaljujući komunikaciji preko „Skaja“ koja je dešifrovana. Dobar deo dokaza, među kojima su i transkripti poruka i fotografije razmenjenih preko kriptovane „Skaj“ aplikacije, crnogorska policija je dobila putem međunarodne pomoći.

Čađenović je ranije pojasnio da postoje dve kriminalne organizacije koje su umešane u ubistvo.

- Jedna koju je formirao Veljko Belivuk i koja je izvršila otmicu i ubistvo, i druga kriminalna organizacija koju smo procesuirali, a koja je delovala na teritoriji Crne Gore, a koju su formirali Slobodan Kašćelan i Igor Božović. Radi se o dve kriminalne grupe koje su tesno sarađivale - rekao je tada tužilac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading