LOV NA KAVČANE  Petar Đurović (34) iz Herceg Novog pao zbog ubistva Mileta Radulovića
MUP Crne Gore

 

Petar Đurović (34) iz Herceg Novog uhapšen je u četvrtak u Podgorici zbog sumnje da je kao pripadnik kavačkog klana učestvovao u otmici i ubistvu Mileta Radulovića, zvanog Kapetan. Đurović se sumnjiči da je od 14. oktobra 2020. otetog Mila Radulovića čuvao u improvizovanom zatvoru da ne pobegne, a zatim i da je učestvovao u njegovoj likvidaciji 21. decembra iste godine.

LOV NA KAVČANE  Petar Đurović (34) iz Herceg Novog pao zbog ubistva Mileta Radulovića

Foto: privatna arhiva

 

 

Prema navodima crnogorske policije, Đurović je uhapšen u četvrtak oko 15 sati u podgoričkom lokalu „Unico“ u Ulici Ivana Vujoševića. Za otmicu Mila Radulovića osumnjičeni su i Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, kao i drugi pripadnici kavačkog kriminalnog klana. Kako se sumnja, oni su 14. oktobra prošle godine, nakon što su ilegalno ušli na teritoriju Crne Gore, upali u kuću u Spužu u kojoj su se u tom trenutku nalazili Radulović, ali i Adis Spahić i Damir Hodžić. Odmah s vrata otvorili su vatru i usmrtili Spahića i Hodžića, dok su Kapetana oteli i odveli na drugu lokaciju. Kako se sumnja, Radulovića su u zatočeništvu držali gotovo dva meseca i mučenjem ga naterali da im da svoje šifre za aplikaciju „Skaj“. Zatim su njegov telefon iskoristili da članovi kriminalne grupe koji su ostali u Beogradu namame i ubiju Lazara Vukićevića.

LOV NA KAVČANE  Petar Đurović (34) iz Herceg Novog pao zbog ubistva Mileta Radulovića

PInk/Printskrin

 

 

Ubistva opisivali na Skaju

Posle likvidacije Spahića i Hodžića, Belivuk je o tome obavestio pripadnike svog klana preko aplikacije „Skaj“. Na ovoj šifrovanoj aplikaciji oni su se dopisivali i delili informacije pod pseudonimima. Tako je Belivuk bio „Soprano“, a Marko Miljković „Kratos“. U poruci nakon ubistva, Hodžića su označili kao „Kasapa“, a Spahića kao „zeta“, dok je Mile Radulović oslovljen sa „M“.

„Brate, Zemo i Hell i svi su dobro reagovali, to ne može uopšte da se komentariše. Svako je hvatao svog. Meni je zapao Kasap, Kratos je hvatao ’zeta’, Hell je hvatao M. To što je Kasap imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi. Brate, to nema šta tu da se pravdamo“, napisao je Belivuk u poruci koju poseduje tužilaštvo.

Istragom koja se protiv Belivuka i Miljkovića paralelno vodi i u Crnoj Gori došlo se do informacija da je sa njima bio i osumnjičeni Đurović. On je odmah stavljen na mere, a strogo se vodilo računa da se njegovo ime nigde ne spomene, kako bi se on osetio sigurno. Za to vreme prikupljani su dokazi protiv njega.

Tela zakopana na nepoznatoj lokaciji

Tela Damira Hodžića i Adisa Spahića do danas nisu pronađena. Kako se navodi u optužnici, pripadnici kriminalne organizacije uklonili su tragove tako što su ih zakopali na nepoznatoj lokaciji i istovremeno iz kuće uklonili tragove krvi oštećenih. Čak su oprali zidove unutrašnjosti, okrečili ih i promenili podove!

- Sumnja se da je Đurović ta osoba koja je sačekala Belivuka i Miljkovića nakon što su ilegalno prešli granicu i odvezla ih do kuće u Spužu, gde je Radoje Živković organizovao sastanak sa Radulovićem, Adisom Spahićem i Damirom Hodžićem. Spahić i Hodžić su likvidiranu u toj vikendici a Radulović je otet - rekao je izvor.

Isti izvor naveo je da je Đurović obezbedio kuću u kojoj je Radulović držan, mučen i na kraju ubijen.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading