EKSKLUZIVNO Krvavi keš Veljko Belivuk pretvarao u virtuelnu valutu: Bezbednosne službe na tragu novcu
Foto: Massnori Josida

 

Supruge Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšene su prekjuče u novoj istrazi koju je policija po nalogu tužilaštva pokrenula protiv ove kriminalne organizacije za pranje para. Osim imovine vredne oko milion evra koja je kupovana novcem od ubistava i trgovine drogom, policija je iz njihovih stanova zaplenila i više računara, hard-diskova i fleš memorija u potrazi za šiframa pomoću kojih su sakriveni bitkoini u vrednosti od oko 70 miliona evra!

EKSKLUZIVNO Krvavi keš Veljko Belivuk pretvarao u virtuelnu valutu: Bezbednosne službe na tragu novcu

Alo

 

 

- Sumnja se da su deo prljavog novca Belivukova i Miljkovićeva supruga oprale kupovinom nekretnina, a da su veći deo „osigurali“ kupovinom kriptovaluta. Prema operativnim saznanjima, veruje se da na skrivenim računima imaju između 60 i 70 miliona evra - kaže izvor Alo! blizak istrazi.

Tokom poslednje akcije privedene su Belivukova žena Bojana, njena majka Snežana Đorđević, Miljkovićeva supruga Tanja i Marija Milutinov, nevenčana žena Filipa Ivanovskog. Nakon saslušanja one su puštene da se brane sa slobode.

- Tokom pretresa njihovih stanova, policajci su zaplenili sve računare, hard-diskove, kao i prenosne memorije jer se sumnja da se na njima nalaze šifre za pristup kriptovalutama koje su, kako se sumnja, kupili Belivuk i Miljković - objasnio je naš izvor.

Pregledaju se snimci s kamera

Prilikom hapšenja supruga Belivuka i Miljkovića zaplenjeni su i snimci s nadzornih kamera na kućama u kojima žive. Pregledom tih snimaka policija će istražiti ko im je sve dolazio u dom i s kim su sve bile u kontaktu.

- Njihove žene su sve vreme bile na merama, a policija je reagovala kada je prikupljeno dovoljno dokaza da su umešane u mutne poslove svojih muževa koljača - kaže izvor Alo!.

Prema njegovom navodima, doneto je nekoliko rešenja o privremenoj zabrani raspolaganja određenim stanovima i objektima u Pančevu, kućama i lokalima u Beogradu, ali i parcelama širom Srbije. Oduzet je i keš, više od sto hiljada evra, za koje se sumnja da je stečen kriminalom. Ove nekretnine procenjene su na oko miliona evra.

- Čim je pokrenuta krivična istraga protiv klana Belivuk-Miljković, ujedno je započela i finansijska koja je pratila tokove novca. Osim malog dela kojim su kupovane nekretnine, mnogo veći deo novca uložili su u kriptovalute kojima je veoma teško ući u trag. Zbog toga se traga za fleš memorijom na kojoj se nalaze pristupne šifre. S druge strane, srpskoj policiji su pomoć ponudile i strane bezbednosne službe koje imaju sofisticiranu opremu, i koje su se odavno uhvatile u koštac sa pranjem para preko kriptovaluta. Zbog svega toga, samo je pitanje vremena kada će se Belivukovom i Miljkovićevom novcu ući u trag - kaže sagovornik Alo!.

EKSKLUZIVNO Krvavi keš Veljko Belivuk pretvarao u virtuelnu valutu: Bezbednosne službe na tragu novcu

Alo

 

 

Sadista im bio glavni bankar

Srđan Lalić je osoba koja se na fotografiji smeje s Veljom Nevoljom dok rukama pridržava glavu  izmučene žrtve. U ovom zloglasnom klanu imao je važnu ulogu, a sudeći po optužnici, bio je treći čovek ove kriminalne grupe. Lalić se sumnjiči za pet teških ubistava u saizvršilaštvu i otmicu, a kao i mnogim drugima iz klana preti mu doživotna robija.

Lalić je, inače, IT stručnjak, pa se nakon hapšenja sumnjalo se da je njegova uloga bila da nabavlja kriptovane telefone i trguje kriptovalutama. Međutim, upravo zahvaljujući fotografijama koje je policija zaplenila sa servera Skaj aplikacije, utvrđeno je da je učestvovao i u mučenjima i ubistvima.

Sam Lalić je posle hapšenja izjavio da je po zanimanju IT inženjer i da je završio privatni fakultet. Tada je rekao i da zarađuje od bitkoina i da su mu mesečna primanja oko 1.300 evra.

Kako je Alo! i ranije pisao, bitkoine je za potrebe Belivuka i Miljkovića kupovao pripadnik ovog zločinačkog klana Srđan Lalić (36), koji je bio IT stručnjak.

- Kriminalci širom sveta su prešli na kriptovalute jer su one uvek dostupne, ali gotovo da ne ostavljaju tragove ko ih je koristio. Da bi se raspolagalo tim novcem samo je potrebno da se znaju pristupne šifre. Kako se sumnja, Belivuk je na više servera na kojima se trguje podelio taj novac i pristupne šifre je snimio na fleš memorije. Prema nekim podacima, jednu je dao supruzi, a drugu je lično sakrio i samo on zna gde se nalazi - rekao je naš izvor.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Učiteljica

11.12.2021 08:57

Zar posle toliko zverstava , učešća u istim,da se brani sa slobode? Pa gde to ima,kakvo je naše sudstvo i šta mi obični građani treba da očekujemo od države...da li danas dobro "ubijati,krasti"znajući da će proces trajati, trajati...do zastarevanja, sramota.