UBIJEN RATNI VETERAN JOŽEF BERTA IZ NOVE CRNJE Detalji zločina: Dao mu krov nad glavom, pa ga ubio?
Alo/ Ilustracija

Jožef Berta (51) iz Nove Crnje, vojni veteran iz ratova 90-tih, mučki je ubijen u noći između srede i četvrtka u svojoj porodičnoj kući, u ulici Kiš Ferenca, udarcima stolicom po telu i glavi. Sumnja se da je zločin počinio Igor T. (31) iz istog mesta koji je zatečen na mestu ubistva, koji je na saslušanju u policiji.

Zločinu je prethodila svađa između Jožefa Berte i Igora T., koji su bili pod dejstvom alkohola, nakon čega je osumnjičeni stolicom udarao žrtvu nekoliko puta po telu i glavi, nakon čega je nesrećni čovek preminuo, saznaje "Alo!" Nakon saslušanja u policiji, Igoru T. odrežđen je pritvor do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

UBIJEN RATNI VETERAN JOŽEF BERTA IZ NOVE CRNJE Detalji zločina: Dao mu krov nad glavom, pa ga ubio?

Privatna arhiva

 

Ubistvo se dogodio, nakon što je ubijeni Jožef Berta pružio krov nad glavom Igoru T., poznatom policiji po brojnim krivičnim delima. U ulici Kiš Ferenca, gde se zločin dogodio, policija je kapiju kuće ubijenog oblepila policijskom trakom. Komšije iz ulice ispričale su da su u šoku primile vest o ubistvu Jožefa, čija je porodica poznata u selu, kao dobrostojeća.

- Već duže godina članovi porodice Berta su se razišli, a ubijeni Jožef se odao alkoholu - kažu komšije koje strahuju za svoju bezbednost i nisu htele pred kamere, ali su ispričale da je Jožef pre oko dve godine došao iz Mađarske gde je radio.

- Nekada su bile prve gazde u mestu. Jožefov otac je umro, majka mu je rasprodala stvari. Njegova sestra živi u Zrenjaninu, gde mu je i majka, a ćerka živi u Mađarskoj. Bio je potpuno sam. Pre par dana pustio je Igora T. da živi kod njega. Jožef nije bio problematičan, nikoga nije dirao. Znamo da je bio ratni veteran u ratovima 90-tih. Bio je razočaran, voleo je da popije, ali je imao veliko srce.

Jedna komšinica svedoči da je u četvrtak, oko 7 časova ujutru, na ulici zatekla puno policajaca.

- Kad sam se probudila i izašla na ulicu videla sam kordon policije. Nisam znala šta je u pitanju. Pitala sam ih šta je bilo, rekli su mi: "Komšija ti je mrtav". Šokirala sam se, ne mogu da verujem. Bili su i forenzičari na licu mesta - priča jedna komšinica u neverici.

Izbo čoveka

Igor T. je poznat odranije policiji, jer je letos u jednoj poslastičarnici u Novoj Crnji ranio čoveka nožem.

- Na sreću, taj čovek je preživeo. Igor je poznat i po krađama - navode komšije.

Zabrinuti za bezbednost

Meštani Nove crnje kažu da odavno nisu bezbedni u ovom nekada mirnom mestu. Ranije je ovde bilo par hiljada stanovnika, da bi se taj broj sveo danas na svega nekoliko stotina.

- U ovako malom mestu, sa malo stanovnika, nismo više sigurni u kući. Puno je je napuštenih kuća, zabrinuti smo za svoju bezbednost. Nekada nam i migranti prave probleme - navode komšije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading