Ne daju mi da svedočim protiv Mila!
Foto: privatna arhiva,

Duško Knežević, najbogatiji crnogorski biznismen i nekadašnji finansijer predsednika Crne Gore, protiv koga je Interpol ukinuo čak tri poternice pošto je utvrdio da je žrtva političkog progona, kaže za Alo! da je spreman koliko sutra da ode u Podgoricu i iznese sve dokaze o korupcijama Mila Đukanovića!

Ne daju mi da svedočim protiv Mila!

Foto: privatna arhiva,

 

Iz vremena kada su bili prijatelji: Milo Đukanović i Duško Knežević

 

- U Londonu sam već tri godine u egzilu. Čuva me specijalni protivteroristički tim Skotland jarda jer smo moja porodica i ja u Londonu bili ugroženi u više navrata, pa je Engleska podigla stepen naše bezbednosti na najviši nivo. U Crnoj Gori već tri godine traju sudski postupci protiv mene, ali još nijedan glavni pretres nije održan! Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore i tužilac Milivoje Katnić nastoje da spreče moje svedočenje protiv Đukanovića. Očekivao sam da će posle odluke Interpola i Crna Gora ukinuti poternicu protiv mene i omogućiti da se sudski postupak normalno vodi. To im očigledno nije u interesu jer hoće da mi oduzmu kompletnu imovinu vrednu oko 700 miliona evra - kaže ekskluzivno za Alo! Duško Knežević.

Ne daju mi da svedočim protiv Mila!

Foto: privatna arhiva,

 

Duško Knežević je već tri godine u egzilu u Londonu

Upravnica potrošila 21 milion evra iz Atlas banke

 

Pred arbitražom u Vašingtonu u toku je postupak protiv Crne Gore jer su Knežević i komitenti banaka aktivnostima viceguvernera, guvernera i stečajnih upravnika, po nalogu izvršene vlasti, pretrpeli štetu oko 700 miliona evra.

 - Samo posle uvođenja stečaja u Atlas banci prinudna upravnica Tanja Terić je po nalogu guvernera Radoja Žugića obavila nezakonito kompenziono plaćanje od 21, 5 miliona evra i ugrozila aktivnost banke. Protiv nje i guvernera su podnete krivične prijave - kaže advokat.           

Advokat Zdravko Đukanović, branilac bankara, kaže da je predlagao da Knežević svedoči putem video-linka, ali da je Katnić i to odbio.

 - Doskora Kneževića nisu ni pozivali na sud, ali su sada počeli da mu šalju pozive. Sada imamo apsurdnu situaciju, dostavili smo njegovu adresu u Londonu, pozivi mu stižu i on želi da svedoči, ali pošto je crnogorska poternica još na snazi, ima zabranu Engleske da napusti njihovu teritoriju dok traje ekstradicioni postupak. Viši sud u Podgorici, s jedne strane, želi da čuje Kneževića, ali SDT na čelu sa Katnićem po svaku ceni nastoji to da spreči! - ističe Đukanović, i dodaje da su protiv Mila do sada podneli više od 20 krivičnih prijava, ali se po njima uopšte nije postupalo.

Ne daju mi da svedočim protiv Mila!

Foto: privatna arhiva,

 

Nekada su bili nerazdvojni: Milo Đukanović i biznismen Knežević

 - Poslednju krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore podneli smo u septembru 2021. jer je izvršio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje kada je Srpsku pravoslavnu crkvu u razgovoru za „Jutarnji list“ nazvao kvaziverskom zajednicom, iako je ona formirala državu Crnu Goru. Nije pomenuo Kneževića, ali je protiv njega, kao i drugih koje je označio kao svoje neprijatelje koristio isti ovaj metod - međunacionalne zavade - navodi Đukanović, i objašnjava da je situaciju jako lako rešiti povlačenjem poternice i zakazivanjem suđenja na koje bi Knežević odmah otišao.

Ne daju mi da svedočim protiv Mila!

Foto: privatna arhiva,

 

Advokat Đukanović: Interpol po njegovoj žalbi ukinuo tri crvene poternice

Katnić iznudu prekrstio u pranje novca 

Zdravko Đukanović kaže da je Katnićevo nezakonito postupanje očigledno u aferi „Koverta“.

- Javnost je videla snimak na kojem Slavoljub Stjepović, savetnik Mila Đukanovića, uzima od Kneževića koverat sa 97.000 evra za potrebe Demokratske partije socijalista (DPS), ali on pravi konstrukciju i podiže optužnicu za pranje novca, iako je jasno da je reč o iznudi novca, tačnije reketu. Vozači Kneževića su trpeli torturu jer su ih terali da kažu da su novac davali Stjepoviću da bi ga konvertovali za potrebe Demokratskog fronta, ali oni nisu podlegli pritisku.To govori na šta su sve spremni i zbog toga njihove metode zovem gestapovskim - kaže Zdravko Đukanović.      

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading