Čelnik Bokserskog saveza Republike Srpske silovao bokserku (14), a zahteva da ga puste!
Foto: privatna arhiva

Milenku Tomiću (60) iz Bijeljine, predsedniku Bokserskog saveza Republike Srpske i generalnom sekretaru Bokserskog saveza BiH, preti najmanje osam godina robije zbog sumnje da je 20. avgusta 2020. u hotelskoj sobi u Sokolcu silovao bokserku M. D. (14), koja trenira u njegovom klubu Radnik.

Okružni sud u Bijeljini odlučio je da Tomiću odredi pritvor do 4. februara 2022. godine, navodeći da je dosad nekoliko puta pokušao da kontaktira s tinejdžerkom i da je to poslednji put učinio 24. novembra.

S druge strane, odbrana je tvrdila da nema potrebe da se Tomiću produži pritvor, s čim se on usaglasio. Međutim, sud je imao završnu reč.

- Zaključak proizilazi pre svega iz iskaza koji je žrtva dala Policijskoj stanici Bijeljina, i to u prisustvu tužioca i psihiloga -ona je detaljno opisala sve okolnosti koje se odnose na ponašanje osumnjičenog prema njoj, ali isto tako i iz iskaza devojčicine majke i oca - saopštio je sud.

Čelnik Bokserskog saveza Republike Srpske silovao bokserku (14), a zahteva da ga puste!

Foto: privatna arhiva

 

Tužilac je izjavio da istraga protiv čelnika Bokserskog saveza RS još nije završena jer nisu saslušani svi svedoci i nisu urađena neophodna veštačenja.

Podsetimo, sumnja se da je Tomić u avgustu i septembru prošle godine više puta nagovarao tinejdžerku da pristane na seks s njim. Više svedoka, među kojima je i jedan od trenera devojčice, potvrdilo je da je on spavao u istom krevetu sa maloletnom bokserkom 20. avgusta 2020. u hotelskoj sobi u Sokolcu.

- Trener je na recepciji hotela insistirao da zakupi bazen, gde je kasnije nagovarao devojčicu da piju alkohol. Maloletnica je ubrzo, vidno pijana i u polusvesnom stanju, otišla u sobu i legla da spava. Međutim, trener je krenuo za njom i legao pored nje. Ljubio ju je po ustima, dodirivao joj zadnjicu, grudi, a potom i zavukao ruku u njen donji veš i sa dva prsta penetrirao u njen polni organ, prilikom čega je došlo do rascepa himena. Kasnije joj je slao poruke na Viber i poručio joj: „Čestitam, više nisi devojčica. Sada si žena“ - saopšteno je za Alo! iz suda u Bijeljini.

Ono što je tamošnje pravosuđe posebno istaklo je činjenica da je Tomić, prema izjavi svedoka, zamolio svog kolegu trenera da posle takmičnja u Sokolcu poveze tinejdžerku.

- To je tražio pod izgovorom da je ona imala problema s njim i da se ne oseća prijatno u njegovom društvu - rekao je svedok na saslušanju. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading